Niels van Roij design bouwt Ferrari 550 Maranello Shooting Brake

niels van roij ferrari breadvan hommage

Als een hommage aan de Ferrari 250 GT SWB "camionette" heeft een klant designstudio Niels van Roij design gevraagd om een Ferrari 550 Maranello om te bouwen tot shooting brake. Kijk, dit soort projectjes kunnen we smaken.

Ga even mee naar 1962, het jaar waarin Italiaanse graaf Giovanni Volpi besluit om samen met ingenieur Giotto Bizzarrini een racewagen te creëren die zijn aerodynamische gelijke niet kende. Als basis werd een 250 GT SWB gekocht, Bizzarrini drapeerde een shooting brake design over de mechaniek die zorgde voor een betere stroomlijn dan de 250 GTO destijds.

niels van roij ferrari breadvan hommage

De Franse pres, die smulde vooral van het nogal excentrieke uiterlijk van de racewagen en sprak al snel over "La Camionnette". De Britten, die hadden het dan weer over de "Breadvan". Tussen 1962 en 1965 werd de 250 GT SWB Breadvan ingezet in verschillende langeafstandsracers waar hij relatief succesvol was.

Terug naar 2019

Einde geschiedenisles, terug naar het heden. Een tijd waar excentrieke racewagens uit het verleden (succesvol of niet) een vaak mythische cultstatus krijgen. La Camionnette is daar geen uitzondering op, waardoor een klant bij Niels van Roij design studio aanklopte met de vraag of ze daar geen hommage willen bouwen. Niels, niet vies van een ombouw links en rechts, ging meteen aan het schetsen en kwam met een moderne interpretatie op de proppen, gebaseerd op de 550 Maranello. Waarom die 550? Omdat 'ie dezelfde lay-out als de 250 GT gebruikt met een V12 voorin en een manuele transmissie in de cabine.

niels van roij ferrari breadvan hommage

Elke vrijdag zal Niels van Roij een update geven via zijn sociale media. Waardoor het zeker de moeite is om dit project in het oog te houden. Via zijn Instagram bijvoorbeeld. Klinkt de naam Niels van Roij je trouwens bekend in de oren? Dat kan! Want de Nederlander passeerde al eerder de revue in onze Klapband-podcast. Zeker de moeite om te luisteren!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws