Porsche 928 Koenig is Liberty Walk avant la lettre

koenig porsche 928

Terwijl jongeren het laatste decennium in bosjes geilden op tuningprojecten van Liberty Walk had je in de jaren 80 al het Duitse Koenig dat sportwagens serieus breder wist te maken. Deze Porsche 928 Koenig die binnenkort onder de hamer gaat is het equivalent van een McLaren P1 met Liberty Walk-kit.

De tuningscene van het heden kent twee richtingen; compleet standaard verlaagde auto's met blinkende velgen of compleet van de pot gerukte verbrede en verlaagde auto's met blinkende velgen. Denk maar aan bedrijven zoals Liberty Walk, RWB en Rocket Bunny. In de jaren 80 was echter Koenig the place to be, een Duitse tuner die al in de jaren 80 sportwagens heftig onder handen nam.

Buitenaards

Al is heftig misschien een verkeerde uitspraak, want zelfs in de jaren 80 konden ze al sportwagens met meer klasse onder handen nemen. Neem nu deze 928 door Koenig. Compleet van de pot gerukt natuurlijk met die brede heupen. Maar door het ontbreken van stickers, velgen met heftige camber en een spoiler van 23 vierkante meter ziet dit er nog best klassevol uit.

koenig porsche 928

Laat echter geen twijfel bestaan, want dit moet bijna buitenaards zijn geweest eind de jaren 80. Met dank aan de banden achteraan in maatje 345/35/15. Binnenin geen felgetinte Alcantara of koolstofvezel inserts, gewoon een comfortabel lederen interieur met ingebouwde telefoon. Want zo was je de baas van de straat tot de komst van de smartphone.

koenig porsche 928

Met amper 17.118 km op de teller gaat deze Koenig 928 binnenkort onder de hamer tijdens de Youngtimer Collection van RM Sotheby. De auto wordt geschat op 50.000 à 60.000 euro. Een compleet koopje voor deze Liberty Walk avant la lettre.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws