VW Golf GTI Aurora en Golf FighteR zijn Wörthersee speciallekes (2019)

vw fighter aurora Worthersee

Deze week organiseerden VAG-fans voor de 38ste keer het GTI Treffen in het Oostenrijkse Wörthersee. Ook Volkswagen neemt er aan deel en nam twee unieke conceptwagens mee die in elkaar werden geschroefd door studenten.

Het GTI Treffen in Wörthersee blaast dit jaar 38 kaarsjes uit. Een bijeenkomst dat ook Volkswagen niet is ontgaan. Waardoor het al voor de twaalfde keer besloot stagiaires bij het merk iets uniek in elkaar te laten schroeven. Het resultaat van die 31 studenten zijn de GTI Aurora en Golf FighteR.

GTI Aurora

Laten we beginnen met de aangepaste GTI. Die Aurora krijgt maar liefst 380 pk onder de kap en pakt visueel uit met een heftige bodykit. De achterste zitbank, die werd in de vuilbak gegooid, in de plaats kwam een geluidssysteem van 3.500 watt dat je kan besturen via een hologram.

vw fighter aurora Worthersee

Speciaal is het feit dat studenten deze Aurora geheel via de computer ontwikkelden. Waardoor ze dus pas helemaal op het einde van hun labeur de auto tot leven zagen komen.

Golf FighteR

De FighteR, die gebruikt - zoals zijn naam al een beetje weggeeft - een Golf R als basis. Of nog iets correcter; een Golf R Variant. Die mag door motorische aanpassingen 400 pk uit zijn viercilinder zwieren. Uiterlijk staat de FighteR dankzij uitgeklopte wielkasten 3 centimeter breder op zijn pootjes.

vw fighter aurora Worthersee

De auto zal gebruikt worden als safetycar op de Sacksenring, waardoor de studie uitgerust werd met de nodige lampen. Leuk natuurlijk, dat hij niet de rest van zijn leven stof moet gaan vergaren in één of andere garage.

vw fighter aurora Worthersee
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie