ABT tilt Volkswagen Golf GTI TCR naar 340 pk

abt vw golf gti tcr 2019

Met 290 pk op zijn voorwielen is de Golf GTI TCR al geen doetje. Het Duitse ABT doet er echter nog een schepje bovenop, want ze tillen de 2-liter voorin richting de 340 pk. Omdat meer nu eenmaal beter is, toch?

De TCR is VW's eerbetoon aan de huidige generatie GTI. Een uitzwaaimodel dat met 290 pk moet tonen dat Volkswagen weet hoe voorwielaangedreven raketten in elkaar te steken. Ruimte voor meer stuwkracht is er echter altijd, vraag dat maar aan ABT. Want die tillen het vermogen richting 340 pk.

Rappe Golf

Dankzij die 50 extra paarden weet de GTI TCR een top te halen van 265 km/u. De honderd? Die tik je vanuit stilstand aan in 5,4 tellen. Waarden die je eerder bij een vierwielaangedreven Golf R verwacht, niet bij een GTI'tje.

Ben je dan ook zo'n tot 400 stuks gelimiteerde Clubsport S misgelopen, dan is dit je kans om diens prestaties te evenaren. Al schuilt er één addertje onder de middenconsole, want waar de Clubsport S de voorwielaandrijving koppelde aan een handbak is deze TCR steevast uitgerust met een DSG-automaat. Kleine domper op de feestvreugde.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Broos 19:08
afbeelding van Broos

265 top snelheid? Ik heb de TCR en haal met gemak 270? 320 haal je zelfs op eigen risico

Michel 09:15
afbeelding van Michel

Voor 1500EUR meer koop je een R, vierwielaangedreven en met standaard 300pk. Waarom zou je die TCR kopen?

Uw reactie