Volkswagen Polo GTI met 316 pk is trackdaydroom van Siemoneit Racing

siemoneit racing vw polo gti 2019

Een Polo met 316 pk?! Het voordeel van de tunebare 2-liter viercilinder voorin natuurlijk. Siemoneit Racing ging heftig te werk en zet een straatlegaal circuitspeeltje van jewelste neer.

Volkswagen creëerde ooit zelf een gelimiteerde opgevoerde Polo. Die ging door het leven als Polo R WRC Street en had 220 pk uit een 2-liter viercilinder. Lauwe melk tegenover de creatie van Siemoneit Racing, want de Duitse tuner draait de kraan helemaal open richting 316 pk en 430 Nm. Een mijlensprong van de standaard 197 pk en 320 Nm die je krijgt in de moderne Polo GTI.

"Stage 3"

Daarvoor moest de 2-liter viercilinder serieus onder het mes. Want hoewel je zou denken dat het 2-liter blok van de Polo GTI hetzelfde is als dat van een Golf R, ligt de realiteit net iets anders. De Duitse tuner versterkt de ingewanden van de Polo GTI, herwerkt de inlaatlijn, net zoals de uitlaatlijn en monteert een grotere turbo. Samen met een aangepaste DSG-automaat kost deze upgrade maar liefst 8.998 euro.

siemoneit racing vw polo gti 2019

Nog centen over? Dan monteert Siemoneit Racing nog 18-duims ATS-velgen met Michelin Pilot Super Sport-rubber, Recaro-kuipen voorin met Sabelt gordels, een rolkooi en een KW Clubsport ophanging. Met al die upgrades weet de Polo GTI in 5,2 seconden de honderd aan te tikken vanuit stilstand (1.5 seconde sneller), de top piekt op 256 km/u.

siemoneit racing vw polo gti 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie