Voorstelling: Mercedes-McLaren SLR ‘Speedster’

Mclaren SLR Speedster

De nieuwe generatie super cars van mercedes is momenteel onder de beschermende arm van HWA, net zoals de huis-tuner, AMG. Het huidige contract tussen Mercedes en Mclaren dient te eindigen wanneer de laatste SLR van de band gaat, einde dit jaar. Om je nog te laten dromen, van deze wagen zullen er 75 gemaakt worden, de verwachte prijs van dit schatje lees je onderaan het artikel.

De laatste versie zal nog drastische wijzigingen ondergaan om het te laten verschillen van het model waar het nu op gebasseerd is. De grootste vernieuwing is het opendak (zonder winscherm), dit gaat samen met deuren die verticaal open gaan. Het design sluit nauw aan met dat van de C16 Speedster gebasseerd op de Corvette uit Callaway, die vorig jaar op de markt verscheen. De bestuurder en passagier zullen enkel beschermd worden door een kleine deflector, maar dat nieuwe design zorgt wel voor een topsnelheid van 300 kilometer per uur in amper 26 seconden, een topsnelheid van 350 km/h en dat maakt deze jongste Mclaren 13 km/u sneller dan zijn klein broertje, de SLR 722.

De nieuwe Speedster heeft een lichtere uitvoering, het verschil zal volgens Auto Motor und Sport maar liefst 300 kilogram bedragen. Het verschil zit hem voornamelijk in de kap van de wagen die volledig in Carbon zal worden gemaakt, nieuwe carbon-keramische remmen en een nieuw uilaatsysteem.

De prijs van deze speciale editie zal €450,000 ($712,605) bedragen en verwacht wordt dat Lewis Hamilton hem tegen het einde van dit jaar zal voorstellen, ook verondersteld wordt zulk een auto te ontvangen... lucky basterd.

Bron: Motorauthority

Mclaren SLR Speedster

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 19:04
afbeelding van Wim

dit gaat snel zijn

raf 12:35
afbeelding van raf

strakke kar !!

pieter 13:03
afbeelding van pieter

het ziet er uit als een raket, en het gaat er een zijn ook

Thomas 13:36
afbeelding van Thomas

Ziet er erg agressief uit. Echt iets voor die sjeiks in Dubai om tussen de mensen mee te driften ;)

Ricky 23:25
afbeelding van Ricky

@Thomas: correctie de zoons van de sjeiken, prinsen dus;)

Bob 10:01
afbeelding van Bob

Mercedes / McLaren is goed bezig de Sl black de nieuwe gullwing die er gaat aan komen en dan deze nog :)laat maar komen !!!

Uw reactie