BMW X5 Security

BMW X5 SecurityHet nieuwe security model van BMW is dit maal uigevoerd op de X5. Door de extrabepansering van de wagen is deze beschermt tegen tal van beschutting (kogels van handwapens zoals een .44 Magnum, een .357 Magnum en een 9 millimeter Luger ketsen af op het B4 gecertificeerde materiaal van de auto.). De wagen steunt op een vierwielaandrijving. De Security-modellen van BMW zijn te vergelijken met de Guard-versies van Mercedes, denk aan de E-klasse Guard en de S-klasse Guard. Die laatste is speciaal voor dubieus publiek zoals de Zimbabwaanse president Robert Mugabe.

Eveneens Land Rover die werkt voor de Russen met het leveren van zwaar gepantserde wagens. Die laatsten beschikken eveneens over een intercom systeem, zorgt voor leuke tafferelen in het belgische straatbeeld.

Volgens het presbericht is deze wagen beschikt van de doorsnee dag. Het verschil met de andere wagens is dat deze beschikt over een bescherming in geval van extreme situaties (geschut), of het afwijken van de weg. Alle bescherming die deze X5 draagt worden aangebracht in het fabriek zelf. De X5 Security ziet er dus heel normaal uit, en zonder de kennis heb je geen idee van de mogelijkheden van die wagen. Volgens bronnen is dat bewust gekozen, de kopers zouden immers van de discretie houden.

BMW Beschreef haar wagen alvolgt:

De BMW X5 Security verenigt op superieure maar discrete wijze de voordelen van een Sports Activity Vehicle met de allermodernste veiligheidstechnologie. De bodyguard met de intelligente vierwielaandrijving xDrive beantwoordt aan de veiligheidsvereisten van veiligheidsklasse B4. Veiligheidsglas, ultrastevige vezelmaterialen, ballistisch resistent staal en runflat banden garanderen maximale veiligheid in netelige situaties.

Bron: BMW & Autoblog

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
X5 Fan 09:58
afbeelding van X5  Fan

Super wagen nu nog een sportpakket eronder en in het wit, dan kan je weer met een veilig gevoel door Antwerpen rijden :)

Jan 09:58
afbeelding van Jan

Doe em mij maar in het mat zwart :p

599 GTB 10:24
afbeelding van 599 GTB

De mafia in Belgie kan zich weer veilig en hip voelen :)

Thomas 17:24
afbeelding van Thomas

De poenpakkers in Brazilie zullen hier ook wel erg content mee zijn

Uw reactie