De snelste MINI: 650pk

MINIs hebben al een lange geschiedenis binnen de racerij, we zien ze immers jaarlijks hun koers rijden op het racecircuit van Zolder. Een nieuwe, tot voor kort onbekende  tuner laat nu van zich horen. Tuner ABF Performance heeft in samenwerking met MINI-USA de snelste Cooper S ter wereld gemaakt.

Het basismodel dat gebruikt werd voor deze wagen is de Copper S uit 2002. De supercharger van het 1.6 liter blok werd gewijzigd door een dikke turbo van Garret. Uit dat geheel komt maarliefst 650pk, ongelooflijk. Een MINI die 30 pk hoger scoort dan een McLaren SLR. Het strafste van gans het verhaal, deze wagen rijdt op de voorwielen... 650pk getrokken door de voorste wielen.

Tuner ABF Performance moeten we in de toekomst verder in de gaten blijven houden!

Bron: Autoblog.com

Fastest MINI Copper S !

Fastest MINI Copper S !

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Tom 14:27
afbeelding van Tom

lelijke graphics , waanzinnege blowoff valve, wel zeer raar dazze het gat voor de lucht naar den intercooler van de standaard supercharger ni opelate , dan krijgt het spul toch wa meer koeling. er zit zo te zien ook wel wa meer achter dan een turboke, denk da het blok het enegste origineel van mini is , vrij zeker van want anders zou het ontploffen. Eerlijk gezegd als ze zo zot gingen , waarom hebben ze de max er dan gewoon ni uitgehaald, want er valt nog meer te halen uit deze setup denk ik...

het is in ieder geval geen slecht begin , helemaal mijn genre :)

Wim 15:14
afbeelding van Wim

in rik zen woorden: waanzin

Daan330 18:05
afbeelding van Daan330

650 Pk op de voorwielen? :o
650 PK uit een 1.6l, über

ratje 18:34
afbeelding van ratje

de waaaaanzin!

Tom 19:23
afbeelding van Tom

kan nog meer uit gepuurd worden :p

Uw reactie