Sportieve Acura Crossover (Spyshots)

Acura bevestigde een tijd geleden heel haar assortiment drastisch uit te breiden met verschillende nieuwe modellen om een meer gevestigde waarde te bekomen ten aanzien van haar duitse rivalen. De Honda groep is dan ook blijkbaar druk bezig. Niet alleen met de voorbereidingen van een nieuwe coupé en supercar maar ook met een nieuwe crossover! Over dat laatste zal dit artikel gaan, geillustreerd met enkele foto's.

Het prototype werd al eens gespot in de Death Valley in Calnifornia. Toen al zagen we strakke aflijning die niet de normale vormen aanneemt. We kunnen de wagen het best vergelijken met de BMW X6, de wagen die eveneens genoemd wordt als zijnde de voornaamste concurrent.

Acura zelf lost bitter weinig over deze wagen. Wat we wel weten, en dat werd verteld door CEO Dan Bonawitz, is dat eerste modellen van de nieuwe reeks van Acura in 2010 op de markt zouden moeten komen en vervolgens de NSX-replacement datzelfde jaar.

Als het concurrentie wil zijn van de BMW X6, en als het daadwerkelijk een rasechte crossover is, dan wordt er een sterke V8 verwacht onder de motorkap. Een andere optie zou de 3.7 liter V6 kunnen zijn. Het Super-Handling systeem van Honda wordt als standaardoptie geacht.

Bron: Motorauthority

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sven 16:12
afbeelding van Sven

een mooi zakje met auto in, aan de foto's te zien :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws