Volvo S60 concept vrijgegeven

Volvo heeft de nieuwe S60 coupé concept voorgesteld, opnieuw vóór de officiële voorstelling in Detroit, het lijkt me een trend te worden.

Volvo's en coupé's zijn nu niet bepaald de meest voor de hand liggende combinatie, maar toch hebben we hier de nieuwe S60 coupé voor ons. Alhoewel, coupé? Zoals de RX-8 doet ook Volvo beroep op 'suicide' deuren om de achterste inzittenden toegang te verschaffen. De oplopende koplampen lijken meteen afgeleid van de XC60, maar toch passen ze perfect bij de vloeiende lijnen van de coupé. Niet alleen het lijnenspel hint naar een sportievere inborst, ook de specificaties kunnen dit alles waarmaken. Zo doen ze beroep op een 'kleine' 1.6 met dubbele koppeliong, maar tegenwoordig halen ze daar al 180pk uit met de bekende turbo trukjes waardoor ook de verbruikscijfers mooi binnen de perken blijven.  Ook is er een verstelbare diffusor voorzien die zich aanpast naarmate de snelheid toeneemt om zo de aërodynamica ten goede te komen.

Binnenin hebben ze er bij Volvo een meesterstukje van gemaakt met de opvallende, kristallen middenconsole, zwevende stoelen en de 3D snelheidsmeter. Natuurlijk moet dit alles zorgen dat de bestuurder zo veilig mogelijk zijn reis kan voortzetten. Want zoals elke Volvo zit ook deze vol veiligheidssnufjes. Zo is er een verbeterde versie van het city safety systeem voorzien, dat nu niet langer volledig stopt, maar probeert te anticiperen op het opstakel en zo vloeiend mogelijk een aanrijding te vermijden.

via: autoblog.com

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
citrofiel evil twin 16:04
afbeelding van citrofiel evil twin

volvo gaat het hier helemaal mee maken. :)

pieter 16:52
afbeelding van pieter

Knap werk, dit zou idd wel eens een selfselling model kunnen worden :)

pieter 16:52
afbeelding van pieter

Zeer tevreden hierover. Looking forward.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws