General Motors stelt reddingsplan voor

Logo General MotorsGeneral motors heeft vorige nacht zijn reddingsplan voorgesteld aan het Amerikaanse Congress. De constructeur kreeg eerder al 13,4 miljard dollar steun toegekend, maar moest nu eerst een reddingsplan voorstellen. Daarin vroeg men gisteren dus nog een bijkomende 16,6 miljard dollar. Het reddingsplan is toegespitst op het saneren van het modellenaanbod. GM gaat zich vooral richten op Chevrolet, Cadillac, Buick en GMC. Pontiac zal sterk moeten afslanken.

Voor Hummer, Saab en Saturn is de toekomst eerder somber. Het bedrijf wil zich van de drie merken ontdoen. Een beslissing over de verkoop van Hummer verwacht men voor 31 maart. Is er dan nog geen akkoord voor een overname, dan verdwijnt het merk simpelweg. Aangezien Saab te sterk is geïntegreerd in de structuur van GM om voor overname in aanmerking te kunnen komen, gaat men in samenwerking met de Zweedse overheid Saab omvormen tot een zelfstandige structuur. De streefdatum hiervoor is januari 2010. Saturn is ten dode opgeschreven. De modellen die momenteel in productie zijn zullen blijven tot ze hun levenscyclus beëindigd hebben. De modellen zullen dan niet vervangen worden, waardoor Saturn tegen 2012 zal verdwijnen.

General Motors zal, in uitvoering van de eisen van het Congress, ook meer aandacht schenken aan zowel het milieu, als aan de Amerikaanse consument. De komende jaren zullen er 24 nieuwe modellen uitgebracht worden, die veiliger en zuiniger zullen zijn dan de huidige modellen.

De Europese ondernemingen van General Motors moeten 1,2 miljard dollar besparen. Dit zal waarschijnlijk gebeuren door een vermindering van de werkgelegenheid.

Ten slotte gaan er ook nog veertien fabrieken toe en zal het aantal dealers krimpen van ongeveer 6000 naar 4100.

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Tom 20:27
afbeelding van Tom

Hummer weg? yippie !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws