VW-roadster soap: Skoda Roadster

Het begint stilletjesaan op een soap te lijken. Er is al zo veel over de nieuwe VW-roadster gezegd dat hij al aan 4 merken gelinkt kan worden. Eerst was er uiteraard VW zelf, dan Seat of Audi, daarna kwamen er extra renderingen van de Seat, en nu dus Skoda. Volgens "Auto Motor und Sport" is VAG dus van plan naast een VW en een Seat versie, dus ook een Skoda versie te lanceren. Vreemde keuze, aangezien Skoda meer het value for money/familiemerk is van VAG.

VW zou de relatief zuinige TSI's en TDI"s in hun roadster steken. De roadster van Seat zal waarschijnlijk over dezelfde motoren beschikken als de VW, zij het met extra pk's. De set-up van de wagen zal dan geheel volgens traditie sportiever afgesteld zijn dan bij VW. Het heeft dus weinig nut ook nog een Skoda versie te maken volgens mij.

Nog even de verwachte specs(diesel) van de middenmotor-roadster: De 2.0l viercilinder turbodiesel zorgt in deze roadster voor 160pk en 260Nm koppel. De klokt tikt af op 100km/u na 6,2 seconden. Met een gewicht van 1,2 ton is ze iets zwaarder dan haar concurrenten Lotus Elise en Mazda MX-5. Het voordeel dat ze heeft echter is het iets groter zijn, wat resulteert in een meer praktische wagen.

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
190d 09:18
afbeelding van 190d

komt er nooit, wel goede fotosoep

Sven 09:32
afbeelding van Sven

goh, met de Yeti gaan ze ook wat specialer. Lijkt dezelfde weg op te gaan als Kia dan. hip en trendy

weer al een loze belofte. net zoals de taurus. 11:56
afbeelding van weer al een loze belofte. net zoals de taurus.

ze laten gewoon Skoda langs de kant liggen, anders zou VW de verkoopcijfers van hen eigen modellen zien dalen.die zal er ook nooit komen te grote concurent VW modellen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws