Opel Insignia wint Red Dot award

De Opel Insignia werd door een internationale jury van experts opnieuw geloofd om zijn uitmuntend design en sleepte daarbij de prestigieuze “red dot” award voor product design in de wacht. De internationale red dot design award, die sinds 1955 wordt toegekend onder de bescherming van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland, is één van de belangrijkste en meest vermaarde designprijzen ter wereld. Hij wordt door een internationale jury van designexperts toegekend aan producten op basis van een aantal criteria waaronder de graad van innovatie, de functionaliteit en de vormkwaliteiten.

De Insignia werd ontworpen in het European Design Center van Opel in Rüsselsheim en introduceerde bij Opel een nieuwe designtaal die "beeldende kunst combineert met Duitse precisie". “Wij zijn heel blij deze prijs in ontvangst te mogen nemen in naam van het hele designteam,” zei Mark Adams, GM Europe Vice President of Design. "Het is een bijzonder grote eer om deze blijk van bevestiging te mogen ontvangen uit handen van een internationale jury van designers die niet actief zijn in de automobielsector. Het bevestigt dat Opel op de juiste weg zit met een gedurfde en dynamische stijl.”

Het is reeds de achtste prijs die Opel met zijn Insignia vangt. Voorgangers van de Opel waren onder meer de BMW 3 reeks cabriolet in 2008 en de Mercedes R-klasse in 2006.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mel 16:45
afbeelding van Mel

Terecht. Momenteel de mooiste in zijn klasse.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws