Downsizing 2 (bij BMW)

Naast Volvo kondtigt ook BMW aan dat ze zich voortaan zullen bedienen van kleinere motoren. Niet zomaar in hun volume-modellen, maar wel in hun sportieve M-gamma. Zo zal de M3 een zescilinder krijgen die door een turbo wordt gevoed. Er werd geen uitsluitsel gegeven over één dan wel twee turbo's, de M3-motor zal alvast niet gebaseerd worden op de 3.0 zes-in-lijn van de huidige 335i. Eerder dan nog wat extra vermogen uit de motor te persen, zullen de ingenieurs hun best doen om de wagen lichter en wendbaarder te maken, zodat een eventueel minder krachtige motor geen probleem hoeft te zijn.

Nog raakte bekend dat de volgende 1-reeks een M-variant zal krijgen. Deze zal niet de naam M1 krijgen (omdat de naam teveel geschiedenis meedraagt) maar zou wel de reïncarnatie moeten zijn van de E30 M3 van eind jaren '80. Dit zou inhouden dat weer voor een viercilinder geopteerd wordt. Tot slot raakte ook bekend dat er geen Z4 M zou komen.

bron: Leftlane News

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 21:56
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Audi ging in haar S5 oook van 8 naar 6 cilinders, en dat geluid vond ik nog steeds zéér aangenaam!

Tom 01:03
afbeelding van Tom

"de 3.0 V6 van de huidige 335i" => blasphemy !
Er is maar 1 e30 ///M3 geweest , en tenzij bmw een manier vindt om een leegewicht van rond de 1100 kg en de spartaanse looks en karakter van de e30 terug te brengen, zullen zij hier waarschijnlijk ook in falen.
Wat mij betreft heeft M GMBH haar ziel aan de duivel verkocht !

///M 02:43
afbeelding van ///M

Heiligschennis : een 335i heeft een zescilindermotorblok in lijn , GEEN V6 ,dat zou je toch moeten weten als Autofan !

Sven 08:44
afbeelding van Sven

mea culpa, ik heb het aangepast

Tom 23:34
afbeelding van Tom

Om nog even iets recht te zetten... nu is het een 6 in lijn , maar bmw overweegt om naar een v6 configuratie over te stappen voor de m3. THE HORROR !

yoran 14:45
afbeelding van yoran

als ze wat lichter willen worden dan zullen ze waarschijnlijk wel wat comfortitems moeten laten vallen...

Uw reactie