Seat Ibiza FR & León CUPRA 2009

Seat verkoopt 25% in haar binnelandse markt, de spaanse. Dat kan alleen maar een reden extra zijn voor het voorstellen van haar nieuwe wagens in Barcelona; de Ibiza FR en de León Cupra facelift. Die eerste, Ibiza FR, krijgt de 1.4 TSI motor met 150pk vermogen en een zeventraps versnellingsbak met peddels achter het stuur. Misschien te veel luxecar allures? Daarnaast kreeg de wagen ook het XDS systeem. Een systeem waardoor de sturing beter en correcter wordt bij bv. slippen.

Qua design werd de voorbumper hernomen, enkele chrome afwerkingen, dubbele uitlaat, zijspiegels krijgen een zilvere kleur en de wielen tellen 17duimen.

De grotere, León Cupra, krijgt 18 duims wielen en staat dichter tegen de grond. Ze kreeg mat zwarte zijspiegels, nieuwe voorbumper met opnieuw knapper ingewerkte ventilatie. Ook de achterbumper en pijpen werden aangepakt om het gehele pakketje een frissere en modernere look mee te geven.

Binnen in kom je bij Seat nooit tekort. Ook in deze Cupra heb je de beschikking over CD/Radio/MP3 speler, gps, sportknopje en cruise control. Verder is de veiligheid gegarandeerd door het XDS systeem, ABS, ESP en EBA met de nodige airbags.

Onder de kap ligt de 2.0l TSI met 240pk. Volgens Seat zelf sprint hij de 0-100km/u in 6.4 seconden, werd de topsnelheid begrensd op 247km/u en heeft hij een gemiddeld verbruik van 8.4l/100km! Dat zijn veel belovende getallen.

Het International Motor show in Barcelona gaat door van 9 tot 17 mei.

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws