GM : Pontiac wordt afgevoerd.

Gisteren kwam GM met het bericht dat Pontiac, dat sinds 1926 bestaat als merk, het einde van 2010 niet zal halen. Dit kadert in het algemene voorstel dat GM moet doen voor 1 juni om de Amerikaanse overheid te overtuigen. Merken als Saab, Saturn en Hummer kunnen misschien nog gered worden als ze verkocht kunnen worden, als dat niet het geval is zullen ze net zoals Pontiac de dood in worden gejaagd. De reden voor deze radicale beslissing is dat GM zich wil focussen op 4 merken.

Chevrolet, Cadillac, Buick en GMC zijn de gelukkige 4. Tegen het einde van 2010 wil GM eveneens nog maar 34 verschillende modellen in de aanbiedingen hebben, dit zijn er 14 minder dan eind 2008. Ook het aantal dealers zal moeten inkrimpen, maar liefst zo'n 42% tov 2008. Ten slotte zal het aantal fabrieken in de VS ook omlaag worden gebracht van 47 in 2008 naar 34 eind 2010 en in 2012 moeten dat er nog maar 31 zijn.

 

via autoblog

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Sven 12:21
afbeelding van Sven

graag één minuut stilte voor het merk met de Firebird, de GTO en de Trans Sport. Ik had t er wel mee, in de periode voor ze klonen van andere GM-merken begonnen te produceren. Binnen een jaar of 20 'herleeft' t merk wel weer.

Alex 13:31
afbeelding van Alex

met graagte. En hopelijk herleeft het merk ooit zodat het weer kan schitteren zoals het dat vroeger deed.

VonStroke 17:11
afbeelding van VonStroke

Opgeruimd staat netjes.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws