Lola bevestigt terugkomst naar F1

LolaDe plannen die op tafel liggen om de kosten in de F1 te beperken hebben uiteraard ook hun voordelen. Zo wordt het mogelijk voor kleine teams, met beperkte budgetten om hun instap of terugkomst naar de F1 (opnieuw) te kunnen realiseren. Zeker nu het aantal teams dat mag meedoen verhoogt zal worden van 10 naar 13 stuks. Enkele merken circuleren ondertussen in de wandelgangen. Zo wordt het Koreaanse Hyundai genoemd maar ook het Amerikaanse USGPE (U.S. Grand Prix Engineering), voorheen USF1 zou zijn kandidatuur indienen.

 

De meest belangrijke naam die genoemd wordt is Lola. De Britse sportwagenbouwer is een levende legende in het circuit- e n F1-wereldje. De fabrikant is op dit moment vooral bekend van deelnames aan 24-uurs races zoals Le Mans en Daytona. Maar kent een behoorlijke succesreeks in tal van andere takken van de automotorsport. 

 

Dit verhaal is vooral een behoorlijke opsteker voor de F.I.A. (Federation Internationale de l'Automobile) en voor Bernie Ecclestone. Hun fel gecontesteerde plan kan namelijk op behoorlijk wat weerwerk rekenen van onder andere Renault, Red Bull en vooral Ferrari. Die laatste heeft gisteren nog een rechtzaak tegen de F.I.A. aangespannen. Het is ze dus menens in Maranello. 

 

De volledig lijst van kandidaturen voor volgend jaar zal omtrent midden juni bekend gemaakt worden door de F.I.A.

 

via: motorauthority

Lola F1
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws