Chinese BAIC koopt design oude Saab 9-5

Diegenen die dachten dat het gedateerde en uitgemolken desing van de vorige 9-5 voorgoed uit de productiehallen zou verdwijnen kunnen maar best stoppen met juichen. Het Chinese BAIC (Beijin Automotive Industry Corporation) zou namelijk de rechten hebben gekocht op het design van dit zopas uitgetreden model. Dit is het gevolg van het feit dat BAIC recentelijk een (kleine) aandeelhouder is geworden in de Koenigsegg Group, welke natuurlijk bezig is met het overkopen van GM's Saab. Er is nog geen duidelijkheid over het feit of BAIC de 9-5 in onveranderde vorm zal verkopen, of ze de looks lichtjes zal aanpassen om hem onder hun eigen merk te kunnen verkopen.

Het tweede zou niet geheel verrassend zijn omdat Chinese automakers vaak niet beter doen dan een Europees design op een mislukte manier over te nemen om er dan hun eigen merk op te plakken. De 9-5 was voorzien van een benzine motor met turbo die geproduceerd werd in een fabriek die eerder dit jaar de deuren heeft moeten sluiten. Het zou voor BAIC gemakkelijker zijn om de productie van dit blok naar China te verhuizen dan een nieuwe motor te moeten gaan ontwikkelen.

Wat de productie van de nieuwe 9-5 betreft is Saab alvast van plan om deze ook in Trollhatten (Zweden) te laten gebeuren. Dit is echter nog niet geheel zeker omdat de deal tussen de Koenigsegg Group en GM nog steeds niet volledig uitgewerkt is. Op het moment is de KG nog een lening aan het onderhandelen met de Europese Investeerdersbank. GM heeft een deadline gesteld op 31 december, dus de tijd begint enigszins te dringen.

 

via Autocar

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws