Jaguar XK 2013 krijgt V6 diesel (?)

Jaguar XK 2013Jaguar lanceerde vorig jaar de facelift van de XK en bijbehorende 'R'-varianten. Lanceren van het ene wil zeggen het ontwikkelen van de volgende. En dat is waar ze momenteel druk met bezig zijn bij Jaguar. In 2013 staat er namelijk al een opvolger klaar. En die zou niet enkel breken qua designlijn, die zou vooral gaan dieselen... een algemene trend in het segment en Jaguar kan niet achter blijven.

Jaguar zou voor de V6 diesel kiezen, waardoor je nog steeds de beschikking hebt over een respectabel aantal paarden van 300 stuks. De 5.0 liter V8 motoren zullen uiteraard niet achter blijven. Alle motorvarianten die we nu kennen blijven, er komt dus gewoon een optie bij. Leuk.

Verder vermeldde ik dat ze zouden breken qua designlijn. Jaguar zou namelijk graag terug naar de E-type grijpen. Ook de aankomende 2+2 coupé, met de naam "C-Type", zal zich op zijn voorganger gaan baseren. Jaguar zou met het huidige model te weinig speling hebben. Ook de grille zou in Amerika verwarring opwekken met andere merken. Reden genoeg dus voor Jaguar om haar identiteit te verstevigen.

Technologisch zal de XK wat uit de XJ meekrijgen, denk aan het revolutionaire beeldscherm. Ook op vlak van materiaalkeuze zal Jaguar nu nog sterker voor de dag dienen te komen. De Duitsers, met name de BMW 6-reeks, bijvoorbeeld,  komen met zulke kwaliteit aanstormen, dat Jaguar moet grijpen naar handgemaakte materialen enzovoort.

 

Jaguar XK 2013

Via Autocar

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Nathan 15:53
afbeelding van Nathan

Ziet er mooi uit, hoe wel van de luchtinlaten vanvoor.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws