50% Europese truckers draagt geen gordel

Ze hebben niet de beste reputatie, de vrachtwagenchauffeurs. Ze kijken films tijdens het rijden, bellen er op los en ze worden betrapt met de voeten, in plaats van de handen, op het stuur. En als je ze op de linkse rijstrook treft, dan borrelt de agressie al wel eens boven. Maar onderzoek toont aan dat ze, naast de anderen, ook zichzelf in gevaar brengen. Meer dan vijftig procent van de Europese vrachtwagenchauffeurs draagt immers geen gordel.

Het onderzoeksbureau CEASAR zegt wel dat ze niet allemaal over dezelfde kam geschoren mogen worden. Het hangt sterk af van land tot land. De marges verschillen zelfs van 10 procent tot 70 procent. Maar gemiddeld mag er van vijftig procent gesproken worden.

Het bureau wou ook de oorzaak achterhalen voor die nalatigheid. Maar een concrete reden is er uiteraard niet. Vele chauffeurs wanen zich wel veiliger in grotere trucks, waardoor ze de klik die amper één seconde duurt, toch liever uitstellen. Het bureau zegt wel dat 40 procent van de dodelijke ongelukken met vrachtwagens vermeden kan worden door het aandoen van die verdomde gordel.

50 % truckers draagt geen gordel

Via AB.com

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ponrow 18:46
afbeelding van Ponrow

hier verschiet ik niet van...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws