Toch nog wat werk: Volvo S60 crasht tijdens demonstratie

Op bijgaande video kan je zien hoe broos technologie kan zijn. Volvo presenteerde onlangs de S60 met Collision Warning voor de verzamelde pers. Daar liep iets fout toen de wagen werd buitengereden met de bedoeling het nut van de Collision Warning te laten zien. Het systeem genereerde een foutmelding, maar omdat een dummy aan het stuur van de wagen zat, kon  natuurijk niet gereageerd worden.

Een normaal mens zou rekening houden met die waarschuwing en wat voorzichtiger gaan rijden, in plaats van zich met ware doodsverachting in de achterkant van een oplegger te boren.

Al bij al geen goede zaak voor de reputatie van Volvo op het vlak van veiligheid. De wagen boorde zich met een snelheid van zowat 35 km/u in de truck, al bij al valt de schade nog mee.

Bron: Youtube

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Alex 10:16
afbeelding van Alex

jammer dat ze zichzelf zoveel slechte kritiek op de hals halen door een stomme praktische fout te maken. Dat moeten ze dan toch heel goed geweten hebben op voorhand dat hun systeem enkel werkt met een levend persoon achter het stuur. consumentvertrouwen -1. hopelijk kunnen ze dit snel goedmaken.

Sven 11:10
afbeelding van Sven

het systeem werkt niet alleen als er een levende persoon in de wagen zit. Een levend persoon kan anticiperen wanneer het systeem faalt en een foutmelding geeft; een dummy is (in deze demonstratie) gewoon decor.

B4 11:14
afbeelding van B4

Een beetje spijtig maar, net als die crash van de MB S-Klasse enkele jaren terug, denk ik niet dat dit voor problemen gaat zorgen zolang men het systeem maar kan laten werken zoals het hoort.

Alex 12:36
afbeelding van Alex

@ sven
ja dat bedoelde ik hé. het systeem kan enkel ten volle werken wanneer er een levende persoon achter het stuur zit (die dan ook kan anticiperen wanneer het systeem faalt.)

Uw reactie