Saab is winstgevend in 2012

Saab winstgevend in 2012Een half jaar geleden waren we een put aan het graven voor het Zweedse merk. Die put werd gelukkig gedicht door Spyker, en voorkwam daarmee het verdwijnen van een mooi merk. En dat merk lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. De CEO bij Saab deed een praatje met het magazine Drive en gaf daarin aan dat Saab winstgevend zou zijn vanaf 125.000 verkochte wagens per jaar. Break-even draaien zou volgend jaar al kunnen gebeuren.

Men zou 85.000 stuks moeten verkopen volgend jaar. Wetende dat 2009 goed was voor 98.000 verkochte eenheden, is dat geen onhaalbare klus.

Maar om 125.000 wagens te verkopen, zullen ze met sterke modellen moeten komen. En dat is waar ze momenteel heel druk mee bezig zijn. De vernieuwde 9-5 zou er in juli 2011 aankomen. Einde 2011 maken we kennis met een nieuwe SUV, de 9-4X. Op een sportieve Saab is het nog even wachten, die zou er pas in 2012 komen.

Een extra hulpje om aan de nodige verkoopcijfers te komen is het focussen op de Chinese en Indische markten.

Saab 9-4X

Via autoblog.com

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Olivier 09:28
afbeelding van Olivier

Tja, nu die hoeren van GM het merk niet meer leegzuigen om hun amerikaanse put te vullen kan er daar eindelijk terug deftig gewerkt worden

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws