Volgende Veyron krijgt 1.200 pk

Al sinds haar lancering is er sprake van een über Veyron. En hoewel elke Veyron al over een extravagant aantal pk's beschikt, zou de super Veyron er 1.200 krijgen. 

Maar die geruchten gaan al lang de ronde, oud nieuws dus. Tot vandaag, want het hele gerucht krijgt een zeer interessante wending. Zo zou Ferdinand Piëch, ex VW en Porsche topman, een dossier hebben ingediend bij de Vienna University of Technology en daar zijn mond voorbij gesproken hebben. Wanneer hij er aan komt is nog niet geweten. Ook over topsnelheid, koppel enzovoort is nog niets geweten. Een ding is zeker: 1.200 pk. 

Of 1.200 pk het maximum was? Natuurlijk niet. Een Bugatti ingenieur liet weten in een interview dat er gemakkelijk 1.600 pk uitgeperst kon worden.

Via Teamspeed

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 16:59
afbeelding van Anonieme gebruiker

@ BNNY

Dat van die 3000pk is helemaal niet bijzonder. Ik vind het wel altijd erg patserig van Bugatti. Want het rendement van elke verbrandingsmotor ligt rond de 30%. Niets bijzonder bij de Veyron dus. De rest van het vermogen gaat inderdaad grotendeels verloren aan warmte.

"Vanaf ze extra koeling kunnen toevoegen, zal het vermogen dus gerust kunnen meestijgen."

Door enkel te koelen neemt het vermogen niet toe. Het rendement is en blijft 30%.

Pieter Aertgeerts 21:21
afbeelding van Pieter Aertgeerts

<p>Klopt.</p>
<p>Plus: Je moet er nog mee omkunnen ook, want 1.200 pk is echt geen "lachertje" om te controleren. Filmpje van de gewone Veyron als bewijs:</p>
<p class="center"><object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9OrXDiKe_c0&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=... name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9OrXDiKe_c0&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=... type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object></p>

Uw reactie