Mijn naam is Zoe Renault en ik haat de Renault Zoe

Eind 19de eeuw begon Louis Renault met zijn twee broers wagens te bouwen, toen nog op relatief kleine schaal. Ondertussen is Renault een wereldmerk en moet het bij elke stap verdraaid goed uitkijken welk effect dat gaat hebben op de rest van de wereld. Een van de moeilijkste zaken is het kiezen van een correcte naam. Niet alleen moet iedereen die kunnen uitspreken, het mag ook niet offensief zijn in één van de landen waar je je wagen wil verkopen. Niet voor niets dat veel constructeurs kiezen voor een code, zoals A5, X6 of 3-reeks.

Het elektrisch wagentje bij Renault met de naam Zoe stuitte, en stuit nog steeds, op heel wat commentaar. Niet alleen zijn alle moeders boos op Renault omdat ze hun kind Zoe noemden, het is vooral een Parisienne die er een heisa van maakt. Mevrouw Zoe Renault, wat een naam, heeft het vlaggen en dreigt ermee naar de rechtbank te gaan als Renault de naam effectief gebruikt. Want wees eerlijk, zij was eerst met de naam. Heeft madame Renault gelijk? Of hoef je je niet druk te maken over zulke pietluttigheden?

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
B4 23:22
afbeelding van B4

Een code is ook niet altijd even simpel; denk maar aan de Volvo S40 en V40, of de Alfa 164.

Misschien is madame Renault een ontevreden Renault klant? Of heeft ze al teveel last met de naam Renautl alleen al. Het is in mijn ogen onozel maar hoe zou men zelf reageren als het jou moest overkomen?

Nathan 23:26
afbeelding van Nathan

@B4 wat is er niet zo simpel aan die code benamingen? Kan jou eventjes niet volgen denkik.

En inderdaad, hoe zou men zelf reageren, maar ze zal ook wel de eurotekens in haar ogen zien flitsen zeker.

TdM 09:03
afbeelding van TdM

Als het een mooie auto was dan gaf ik madame Renault ongelijk :p maar nu heeft ze gelijk :p

Wim 10:20
afbeelding van Wim

waar mensen zich druk in kunnen maken, daar kan ik niet bij, grootste olieramp ooit, gaan ze klagen over dit soort zaken

Pieter Ameye 11:41
afbeelding van Pieter Ameye

Tot wanneer Renault mevrouw Zoé een gratis Zoé cadeau doet. ;-)

Ponrow 18:14
afbeelding van Ponrow

ik zou blij zijn moest er een auto mijn naam dragen:-D aleja niet als dit een elektrische, hybride of franse wagen is.

B4 16:44
afbeelding van B4

@Nathan: Volvo wou de S4 en F4 op de markt brengen, maar Audi deed moeilijk over de naam S4. Volvo zette er een 0 achter maar dan bleek dat de naam F40 bij Ferrari behoorde. Zo kwam men tot de naam S40 en V40.

Op behaalde markten bestond de Alfa 168, een 164 met een ander cijfer want 164 is in Hong Kong en Maleisie een getal met een negatieve bijklank dat men best vermijd.

Een naam is altijd iets moeilijk. Denk ook maar bij ons aan het grapje van de Citroën C4.

Nathan 16:53
afbeelding van Nathan

Danku, die dingen wist ik nog niet.
(blijkt dat '164' in het Chinees hetzelfde klinkt als de Chinese vertaling van 'all the way to death'. 186 klinkt dan weer als 'all the way to prosperity'.)

Een Autofans artikel met interessantje weetjes en de etymologie achter verschillende namen zou wel eens leuk zijn. Tiguan is bv afgeleid van 'tiger' en 'leguan'.

Sven 17:02
afbeelding van Sven

gastbijdragen zijn altijd welkom ;-)

Nathan 17:11
afbeelding van Nathan

Te lui, zegt ge :D.

Awel ja, als ik eens niet aan't blokken (*kuch*) ben, zal ik eens proberen.

Uw reactie