Geen opvolger voor de Volvo XC90

Bij Volvo hebben ze besloten dat er geen volwaardige opvolger komt voor de XC90. Al in 2008 werd gestopt met de ontwikkeling van een nieuwe generatie omdat het opzet van de wagen niet strookt met de filosofie van Volvo. Duurzaamheid, veiligheid en ingetogenheid zijn daarbij de kernwoorden en vooral dat laatste is niet iets wat je met de grote SUV associeert. Volvo werkt tegenwoordig wel aan een nieuw topmodel gebaseerd op de VCC concept car uit 2003 dat voorlopig door het leven gaat onder de naam V90F, meldt Auto Motor & Sport.

De zevenzits crossover moet het gaan opnemen tegen de Mercedes R-klasse en zou volgend jaar als concept car worden voorgesteld. Een jaar later zou dan de productieversie volgen. De wagen zou gebruik gaan maken van zuiniger viercilinders, een vijfcilinder dieselmotor en een nieuwe V6. De V8-motor zal op kousenvoeten uit het aanbod verdwijnen.

Geen opvolger voor de Volvo XC90

Geen opvolger voor de Volvo XC90

 

Reacties: 8 reacties

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 13:00
afbeelding van Pieter Aertgeerts

XC60 kan meer harten bekoren lijkt me, slim van Volvo om daar alle energie in te steken, zal ze pak meer opbrengen.

Technopatat 13:51
afbeelding van Technopatat

Maar toch was de xc90 een heel goede auto, wij hebben een 2008 xc90 en zeer tevreden over!! Het was trouwens ook een verkooptopper! Maarja, niet aan te doen! Ik dacht dit bericht trouwens al lang geleden te hebben gelezen...

Sven 14:55
afbeelding van Sven

In deze vorm dateert het van gisteren op de autoweek-website; de Zweedse AM&S-website heeft het al een weekje staan. Ik was het alvast nog niet eerder tegengekomen.

Pieter Aertgeerts 15:37
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@ Technopatat, als je zo iets hebt, stuur ons altijd een mailtje, dan zijn we meteen op de hoogte, mocht dat nog niet het geval zijn!

Technopatat 08:03
afbeelding van Technopatat

Het was hier dat ik het gelezen had denk ik zelfs, het zal miss het bericht zijn van einde van de ontwikkeligen... Maar ergens zit er nog dat idee, want ik weet nog dat we net de onze hadden toen ze dat bericht rond stuurden...

Maar ik zal mailen in het vervolg!

Chuwie 00:28
afbeelding van Chuwie

Wat geen xc90 opvolger?
Wie neemt het dan op tegen de M-klasse, Q7, X5?
Jammere zaak vind ik toch...

Volvo rijder 00:20
afbeelding van Volvo rijder

Het zou inderdaad wel héél jammer zijn als er geen nieuwe XC90 op de markt zou komen. Ik rij momenteel een XC90, gewoonweg een perfecte wagen. Ipv een 7-zitter, de bankjes vervangen door batterijen. Dat zou pas een staaltje zijn van innovatie. Een 4x4 Hybride met Dieselmotor. Als dat niet duurzaam is......

Anonieme gebruiker 20:52
afbeelding van Anonieme gebruiker

ik rij al een geruime tijd met een xc90, en ik moet toegeven hij is duur in taks, verbruik en aankoop.
Maar tot nu toe de beste en aangenaamste wagen dat ik ooit aangeschaft heb, ik koop zeker een van de laatste die gemaakt zullen worden!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws