Geely wil van Volvo een S klasse en 7 reeks concurrent

Nog maar net is de overname van Volvo door Geely afgerond of de Chinezen leggen hun grootse plannen op tafel. Voorzitter van de raad van bestuur van Geely, Li Shufu, heeft laten weten dat hij BMW, Mercedes en Audi wil gaan bekampen in het segment van de grote luxelimousines. De S80 was toch een maatje te klein om deze concurrentie aan te gaan maar of dit segment open staat voor nieuwe spelers is een andere vraag.

Dergelijke wagens zijn nu eenmaal van een heel ander caliber dan wat Volvo tot hier toe heeft geproduceerd. Toch wil een ambitieuze Li Shufu dit plan niet laten varen. Volgens de Financial Times was vooral ex-eigenaar Ford tegen een dergelijk model omdat het teveel in het vaarwater van de Jaguar modellen zou komen.

Geely wil van Volvo een S klasse en 7 reeks concurrent

via: Autoblog.com

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 01:44
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Mooie ambitie, en dus nog zeer veel werk voor de boeg, op alle vlakken.

Karel 08:41
afbeelding van Karel

zal niet gemakkelijk worden, hun interieur kwaliteit is er, alleen moeten ze nog die rij-eigenschappen optimaliseren naar die standaard

Alex 15:19
afbeelding van Alex

looking forward to this one! ik vind dat een merk als Volvo zeker zo'n topmodel verdient. ze hebben de juiste troeven in handen om dit te verwezenlijken. design - comfort - karakter - kwaliteit.

Anonieme gebruiker 17:43
afbeelding van Anonieme gebruiker

Nu nog hopen dat hij in ons Belgenlandje wordt geproduceerd :-)

Pieter Aertgeerts 17:59
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Daar vrees ik voor. Er wordt gespeculeerd dat Geely de productie naar China wil verhuizen. Het wordt niet hopen op dit model, het wordt vooral hopen op het behoud van Volvo Gent.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws