Jaguar XE in 2012, XF Estate en X-type vervanger op til

Er wordt weer heftig geroddeld. Tata zou drie nieuwe modellen willen aanbrengen bij Jaguar: Een XE, XF Estate en een X-type vervanger. De XE, daar hebben we het zo dadelijk nog over. Van de X-Type vervanger weten we nog niets, alleen dat het logisch zou zijn mocht hij er komen. De XF Estate zou er dan weer komen samen met de facelift van de XF sedan. Maar nu over de XE dus, de nieuwe instapper van Jaguar die het moet opnemen tegen onder andere de SLK, 911 en Z4.

Welke motor ze daarvoor onder de kap zullen leggen is nog niet duidelijk, al lijkt het ons niet onlogisch dat de nu reeds beschikbare Jaguar-motoren ook wel hun plaatsje zullen krijgen onder de XE motorkap. Een V6 voorzien van turbo technologie en een V8 lijken ons al zeker tot de mogelijkheden te behoren. Of we later ook nog een dieselmotor kunnen verwachten is nog niet zeker, want dit zou opnieuw een mijlpaal betekenen in de geschiedenis van het merk aangezien  Jaguar nog nooit eerder een cabrio of coupé voorzien van een dieselmotor te koop heeft aangeboden.

Hoe het er allemaal zal gaan uitzien? Dat is dé grote vraag. Extra leuk dus dat enkele shoppers een render trachten te maken van hoe zij denken hij er uit zou kunnen zien. Theophilus Chin is daar een van en trakteerde ons op drie afbeeldingen.

De XE wordt in 2012 verwacht.

Jaguar XE rendering 2012
Jaguar XE rendering 2012
Jaguar XE rendering 2012

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie