Jaguar XJ Sentinel - Stijlvol gepantserd

Jaguar heeft met de XJ een nieuwe stijlvolle limousine op de markt gebracht, dat hebben we zelf al mogen ondervinden. Zulk een limousine smeekt uiteraard voor een gepantserde uitvoering, vooral de Russische markt wil hem graag. Niet voor niets dus dat Jaguar de XJ Sentinel op de autoshow van Moskou in augustus zal voorstellen. De XJ krijgt extra staal, dat werd vervaardigd in samen met Centigon, een specialist in bepantsering.

De bescherming gaat tot niveau B7 (zware bepantsering). Daarmee is deze XJ beschermt tegen .9 mm handwapens, springstof tot 15 kilogram, TNT en granaataanslagen, ook onderaan de wagen.

Jaguar XJ Sentinel

De wagen rijdt op 19 inch Aleutian wielen met 245/45 19" Dunlop flat tires, die met de Self Supporting technologie werden uitgerust. Dat wil zeggen dat een band de wagen nog steeds kan dragen, ook al is de band plat. Zelfs met een platte band wordt het accelereren, remmen, draaien en dergelijke niet belemmerd. Met andere woorden, met of zonder platte band, als passagier zou je er geen hinder aan ondervinden.

Ondanks de vele aanpassingen, zou je als buitenstaander geen verschil mogen zien met een standaard XJ, wat voor nog meer subtiliteit en dus veiligheid zorgt.

Onder de kap schuilt de 385 pk sterke V8 die wordt gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak. De sprint naar 100 zou ondanks zijn gewicht (3.800 kilogram) kunnen worden afgewerkt in 9,7 seconden. De topsnelheid bedraagt 195 kilometer per uur. De ingenieurs hebben verder de ophanging en besturing aangepakt, er werd ook aan een krachtiger remsysteem gedacht.

Jaguar XJ Sentinel
Jaguar XJ Sentinel

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie