Komt er een Mini Countryman Coupé?

De jongens bij BMW in München lijken wel heel graag te werken. Volgens insiders is Mini bezig met het ontwikkelen van een Countryman coupé. Het concept zou reeds op de tekentafel liggen maar kreeg nog geen groen licht van het bestuur. Met de Countryman Coupé wil BMW het zoveelste segment aansnijden, dit keer het segment van de Range Rover Evoque. Het platform voor deze Countryman Coupé zal een aangepaste variant zijn van het huidge Countryman platform.

Er zou ook sprake zijn van "suicide doors" waardoor de b-stijl overbodig wordt. Een groot werk voor de ingenieurs, aangezien hetzelfde platform/constructie later gebruikt zal worden voor de nieuwe generatie Clubman.

De Mini Countryman Coupé zou ongeveer 24.000 euro kosten en zal daarmee alvast een pak goedkoper uitvallen dan concurrent nummer 1, de Evoque.

De Countryman coupé zal achteraan een kortere overhang hebben en over een sportievere daklijn beschikken. Desondanks werd er niet ingeboet aan been- en hoofdruimte, Mini noemt het zelf 'acceptable'.

Of deze coupe de basis is voor de WRC-wagen, is onbekend.

Mocht je je afvragen hoe BMW het in haar hoofd haalt om zulk model te bouwen? Het antwoord is simpel. Deze Mini countryman Coupe zou een mini-X6 worden. En aangezien de X6 een enorm succes is, kan deze goedkopere variant ook slagen. Mocht hij groen licht krijgen, dan zien we de nieuwste coupe in 2013 bij de dealer.

Mini Countryman Coupe

Via Autocar

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws