Accu's in de carrosserie moeten kunnen volgens Volvo

Had ik het er gisteren nog over dat ze bij Volvo liever knabbelen aan de CO2-waarden dan dat ze het elektrische pad bewandelen, dan kan ik vandaag nieuws brengen over de elektrische plannen van Volvo. Volvo wil er namelijk voor zorgen dat de accu in de carrosserie kan verwerkt worden. Niet gewoon de deur verbreden zodat het batterijblok erin past, wel door een nieuw materiaal te ontwikkelen dat energie kan opslaan.

 De Europese Unie steunt een project waarbij Volvo en acht andere fabrikanten op zoek gaan naar een goede oplossing. Hierbij wordt gedacht aan een mengeling van koolstofvezels en polymeerhars dat meer en sneller energie kan opslaan dan een conventionele accu. Berekeningen wijzen uit dat maar liefst 15 procent van de stalen onderdelen kunnen worden vervangen door dit composietmateriaal, al zal in een eerste fase enkel de reservewieluitsparing gebruikt worden voor dit nieuwe soort accu. Het materiaal kan natuurlijk ook toegepast worden in andere producten. Zo kunnen gsm's plots flinterdun worden, kan het gewicht van laptops verlaagd worden en hoeven deze ook minder vaak opgeladen te worden.

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Ponrow 16:55
afbeelding van Ponrow

leuk idee maar wat als ik mijn auto dan polier?:p

Nathan 17:01
afbeelding van Nathan

Er zal nogaltijd wel een laagje metaal (of dergelijke) rond zitten hoor ;)

TdM 17:16
afbeelding van TdM

Leuke technologie als het werkt.. Maar hoe zit het met de degradatie van dit type "batterij(en)"? Als dit dan na 7 tot 8 jaar gedegradeerd is moet je dan alle body panels vervangen ? :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws