Dalende verkopen voor Tata Nano

Tijdje geleden dat we nog iets hoorden van die brommobiel van een Tata Nano. Nu blijkt dat de wagen niet echt goed verkoopt, ook al kost hij omgerekend slechts 5.000 euro. Vorige maand gingen er slechts 509 wagens buiten bij de Indiase dealers, terwijl er dat in juli van dit jaar nog 9.000 waren. Vorig jaar werden 70.000 stuks van de micromobiel verkocht.Voor de daling in de verkoop zijn verschillende redenen.

Allereerst kopen veel mensen de wagen op afbetaling, een lening wordt door de dealer zelf bij een bank aangegaan. Die laatsten zijn daar tegenwoordig minder happig op omdat blijkt dat velen hun lening niet kunnen afbetalen. Een ander feit dat het imago van de Nano geen goed doet, is het spontaan beginnen branden van een aantal wagens en een derde reden is de tanende nieuwsgierigheid naar de wagen. De eerste mensen die hem kochten, waren mensen die iets vers-van-de-pers wilden, die hadden geen lening nodig. De dalende verkoop in India laat ook vraagtekens rijzen over de start van de verkoop in Europa. Hier moet hij tegen 2011 op de markt komen, maar tegenwoordig is het opvallend stil rond Tata Europa.

De Nano wordt in India verkocht als alternatief voor de vele brommertjes die er rondrijden, vaak met hele familie's achterop.

Bron: AutoWeek

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Olivier 15:10
afbeelding van Olivier

70 000 stuks op een markt van 1,3 miljard is ook al geen vette he...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws