Frisse look en nieuwe motoren voor Volvo V70, XC70 en S80.

Volvo gaf vandaag foto's vrij van de verschillende updates die er staan aan te komen voor de V70, XC70 en S80. Deze vernieuwingen zijn voornamelijk van esthetische aard en moeten er voor zorgen dat die modellen de strijd tegen concurrentie kunnen blijven aangaan. Wat vooral opvalt zijn nieuwe velgen, koplampen en het hertekende dashboard.  Minder opvallend zijn enkele nieuwe motoren, enerzijds de van de V60/S60 geleende D3 en anderzijds een vernieuwde D5 motor.

Onder de motorkap van de drie eerder vermelde modellen kunnen we dus twee nieuwe, frisse dieselmotoren verwachten. De 400Nm en 163pk sterke D3 konden we reeds aan de tand voelen in de S60. Daarin bleek duidelijk dat dit blok bijzonder pittig is, een knap geluid produceert en bovenal nog redelijk zuinig is. De andere nieuwe motor is een verdere evolutie van de D5. Na een eerdere update enkele jaren geleden, klimt het vermogen nu tot een knappe 215pk en 440Nm. Dit extra vermogen zou geen enkel effect hebben op het verbruik, aldus Volvo.

Het interieur van de V70, XC70, S80 krijgt ook serieuze upgrade. Volvo maakt gebruik van nieuwe, kwalitatievere materialen voor het dashboard. Wat het meest in het oog springt zijn het nieuwe stuur en het 'Sensus infotainment systeem'. Geen scherm meer dat verticaal uit het dashboard opstijgt. Verder zal ook een nieuwe adaptieve cruise control beschikbaar zijn en mankeren ook veiligheidssystemen als het Pedestrian Detection system en het City Safety System niet.

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
B4 21:43
afbeelding van B4

Vreemd maar het interieur ziet er nu veel gezelliger uit

XC 70 22:47
afbeelding van XC 70

aan de XC 70 is uiterlijk toch weinig veranderd , interieur valt best mee

Alex 13:15
afbeelding van Alex

@ XC 70. Inderdaad, de update aan het extrerieur is heel beperkt. Enkel de koplampen kregen een lichtjes andere look mee.

Techno Patat 13:44
afbeelding van Techno Patat

Wow, interieur ziet er veel netter uit! Zoals hierboven gezegd: gezelliger! Heeft veel weg van de s60, en dat bedoel ik als compliment!

Exterieur is veranderd om nog een paar foto's te kunnen bijstoppen, maar dat is het dus ook :p!

Kenny 19:54
afbeelding van Kenny

Netjes, en idd gezellig. Ik begin stilaan meer en meer Volvo-fan te worden :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws