BYD stelt eigen 1.5 Ti met dubbele koppeling voor

BYD is de eerste Chinese constructeur die een eigen, volledig uit aluminium vervaardigde, turbomotor ontwikkelde. En die stellen ze vandaag voor op de autoshow in Shanghai. Dat blok wordt gekoppeld aan een zestraps Tiptronic versnellingsbak met dubbele koppeling. Het blok is goed voor 241 Nm tussen 1.500 en 3.500 rpm. BYD was enkele jaren geleden ook al eens de eerste op de Chinese markt met een toen nieuwe technologie. Destijds met het lanceren van een plug-in wagen, al moet die zich tot op vandaag nog bewijzen inzake verkoopcijfers.

Het hele motorblok werd intern ontwikkeld, al denken sommigen dat hun relatie met Volkswagen er voor iets tussen zit. De Ti+DCT (turbo-fuel-stratified, injection engine with dual-clutch transmission**) **motor zal optioneel worden aangeboden in de BYD G6 en de BYD 3-serie. Grote geldschieter achter het hele project is de Amerikaan Warren Buffett.

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Waxweazel 16:05
afbeelding van Waxweazel

Bedoelen ze dan 1,43 keer krachtiger dan een Chineese 2.4 benzinemotor ??
Want een koppel van 241 Nm is niet zo gek voor een normale Europese atmosferische 2.4 benzine.

Pieter Aertgeerts 16:08
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@Waxweazel: een verkeerder interpretatie van mij. Ze omschrijven het zelf zo: "The BYD 1.5 Ti engine produces 1.43 times more power than the same displacement engine and is equivalent to a 2.4 L gasoline engine"

Anonieme gebruiker 22:17
afbeelding van Anonieme gebruiker

dat logo doet me aan iet denken...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws