Chevrolet Corvette 2012 is officieel

De Chevrolet Corvette MY 2012 wordt vandaag officieel voorgesteld. Al gaat het eigenlijk om een update, maar als Porsche zoveel aandacht voor een nieuwe versie krijgt, dan verdiendt deze dikke Corvette dat even goed. Onder de kap nog steeds twee varianten, de Z06 krijgt 513 pk mee, de ZR1 mag op 647 paarden rekenen. Nieuwigheden zijn de Michelin Pilot Sport Cup Zero Pressure banden, die beter bestand zijn tegen het betere bochtenwerk.

Ze zouden een 8 procent betere laterale acceleratie bieden en een kortere remafstand behalen. Binnen vinden we nieuwe zetels, herziene stuurinrichting en middenconsole. De Z06 kan worden uitgerust met Magnetic Selective Ride Control en een carbon spoiler op de kont. De transmissie van de ZR1 werd aangepast, zodat het verbruik een stukje zakte. De wielen van de Corvette werden ook hertekend met een gewichtsbesparing van zowat 1 kilogram tot gevolg.

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:34
afbeelding van Techno Patat

en dan zie je die foto's, en denk je: die auto kost relatief gezien weinig, en denk je: nee dries, denk aan je bankrekening, blijf nog maar eventjes gewoontjes rijden :p!

Yvesw 09:14
afbeelding van Yvesw

@Techno: Dries? Wie is Dries! :O

O.T. Het blijft toch immens spijtig dat het interieur er net niet ieeetsjes beter uitziet en dat het naar Europese normen een gigantische wagen blijft. Want anders zou ik zoals Techno Patatin ook eens twee keer nadenken...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws