Denkt General Motors er terug aan Opel te verkopen?

Opel opnieuw te koop?Althans dat zeggen de Duitse media. General Motors dacht er in volle crisistijd al eens aan om Opel te verkopen, toen aan Magna. Maar net toen de deal rond leek besloot General Motors de touwtjes toch maar in eigen handen te houden, en tot nader order leek dat de goede beslissing. Maar blijkbaar slaagt de top van GM er niet in Opel winstgevend te maken, en met een lening achter de deur kunnen ze verlieslatende bedrijfsonderdelen nu eenmaal missen als de pest. In tegenstelling tot twee jaar geleden zou General Motors nu praten met enkele Chinese bedrijven en zelfs Volkswagen. Vreemd, want de Volkswagen groep lijkt alle segmenten met haar dochterondernemingen te dekken.

General Motors zou volgens de geruchten Opel trouwens weinig of niet missen. Chevrolet zou de lading best dekken, en dat merk is wel winstgevend. Opel lanceerde deze week nog de nieuwe Astra GTC en vorige maand de Zafira Tourer.

Opel gaf trouwens al een eerste reactie op de geruchten. Zij willen geen gevolg geven aan de roddelbladen, maar noemen ze alvast 'nonsense'.

Via autoblog.nl, Der Spiegel

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jeroen 00:41
afbeelding van Jeroen

EDIT: Klopt, is een archaïsme. Bedankt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws