De nieuwe Toyota Yaris rolt van de band

Wat je hier rechts ziet is een vers van de band gerolde Yaris, model 2012. Nog heet van de oven. Dit 3-deurs modelletje beschikt over een 1.0 liter motor met 69 pk'tjes. Ze zijn best trots daar in Frankrijk... FRANKRIJK? Ja, daar worden de karretjes gemaakt en dus niet in het land van de reizende zon. Welk merk blijft tegenwoordig nog trouw aan zijn land van herkomst als het over productie gaat?

toyota yaris

Wat we al wisten over dit "Car of the year"-kanshebbertje:

Hoekiger dan zijn voorganger al ziet het er eerder een evolutie dan revolutie uit. Binnenin heel wat meer verschil met de tellers die niet langer bovenop de middenconsole geplaatst worden.

De digitale tellers werden tegelijk ingeruild voor beter afleesbare wijzerplaten. Onder de kap komt een 1.0 driecilinder of een 1.3 viercilinder. In 2012 komt er een Hybrid Synergy Drive zodat de wagen de strijd kan aangaan met de Honda Jazz Hybrid. De Yaris verschilt weinig van de Vitz, die we jullie eerder toonden.

bron: twitter

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 21:31
afbeelding van Mesoerrie

Moesten alle Jappen nog uit Japan komen, dan zouden ze zich de dag van vandaag de markt uit prijzen...

Helaas is wel al gebleken dat Japanse wagens die vervaardigd zijn in Japan toch degelijker in elkaar zitten dan deze die gemaakt worden in Europa...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws