Toyota voorkomt aanrijdingen: "Laat maar, ik doe het zelf wel..."

Toyota is druk bezig met het ontwikkelen van een veiligheids-technologie dat ervoor zal zorgen dat je nergens aan knalt met je stille Prius. Ik hoor je denken: "zo zo... daar zijn ze dan toch ook niet eerst mee?!" Inderdaad, maar de manier waarop is net iets anders. Normaal werken die systeempjes enkel door voor u af te remmen in nood of in een moment van verstrooidheid... Toyota gelooft misschien zelf niet meer in hun rem-systeem en gaat dan maar een stap verder...

De volgende stap is gewoon de zwakke schakel (dat zijn wij) in het hele autorijden (tijdelijk) buiten spel zetten. Toyota neemt indien nodig de controle van het stuur over en laat de wagen om het obstakel heen rijden. 

Onderdelen van dit systeem zijn ondermeer de "millimeter-wave-radar" en diverse camera's. Beiden scannen ze de omgeving af en berekend hoeveel remkracht er nodig is en welke stuurbeweging als er zich een probleem voordoet. Er wordt door de ingenieurs heel wat gekeken naar alledaags crash-video's en simuleren deze via computersoftware tot in de kleinste details.

Toyota heeft nog heel wat werk voor de boeg als het haar einddoel wil halen, "Zero injuries and zero fatalities".

In het verkeer gebeuren vaak de onverwachtse zaken. Het beste is natuurlijk zélf de weg afscannen. De moderne wagens kunnen elke dag meer met als resultaat dat de mensen meer en meer rekenen op de elektronische snufjes van hun wagen. (In de koptekst vermelde ik enkel de Prius maar toyota wil dit gaan aanbieden voor het hele gamma.)

Bron: yahoo

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws