BYD tekent grootste elektrische fleetcontract ter wereld

We mogen in Europa dan wel ons best doen om allerhande elektrische technologieën te ontwikkelen, het zijn de Chinezen die met hun grootste elektrische fleet ter wereld met de eer gaan lopen. Of dat zeggen ze toch. BYD, de Chinese constructeur achter de Amerikaanse miljardair Warren Buffet, maakt bekend het grootste elektrische leasingcontract ooit te hebben afgesloten. Geen echte verrassing, want ze hadden dit al eens aangekondigd. In totaal gaat het om 200 elektrische bussen die zullen worden gebruikt door verschillende busmaatschappijen, en 300 e6'n.

Die laatste ( de e6) is een sedan die vlot vijf personen zou moeten kunnen vervoeren, waardoor het taxigehalte ervan lekker hoog ligt. De fleet zal initieel worden gebruikt voor het International Universiade Games 2011.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
arthur 22:46
afbeelding van arthur

"We mogen in Europa dan wel ons best doen om allerhande elektrische technologieën te ontwikkelen" lees ik hier. Ja, dag Jan, helemaal niets van aan. Het KAN WEL, maar er wordt NIETS MEE GEDAAN. Ik verwijs naar de AUDI A2 die door Lekker-Energie in 2010 is omgebouwd tot electrische auto: 600 km met één lading en opladen in 10 minuten !!! Alstublieft, als dat kan, wat zitten we dan nog te knoeien met benzine en diesel??? WAAR IS DIE AUTO EN DIE BATTERIJ??? Niemand weet het blijkbaar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws