Barsten in huwelijk VW en Suzuki

De samenwerking tussen Volkswagen en Suzuki loopt af. Nadat eerder al geweten was dat Suzuki voor hun Swift Sport-model niet moest rekenen op Volkswagens krachtigste 1.4 TSI (met 180 pk), lijkt nu het omgekeerde te gebeuren. Suzuki doet voor de motoren van de SX4 beroep op Fiats 120 pk sterke 1.6 JTD II, terwijl Volkswagen zelf een uitgebreid gamma aan vermogens in 1.6 TDI-motoren heeft. Volkswagen meldt dan ook in het persbericht dat het Suzuki hieromtrent op het matje geroepen heeft.

 Volkswagen, aandeelhouder voor 19,9 procent in Suzuki, had de Japanners een aantal weken de tijd gegeven om de scheve schaats recht te zetten.

Als reactie daarop laat Suzuki nu weten dat het de alliantie niet wenst verder te zetten.

Volkswagen ging de alliantie met Suzuki aan omdat Suzuki een stevige poot in de Indiase markt heeft. Daar wil Volkswagen graag uitbreiden omdat dat deel uitmaakt van hun strategie om tegen 2018 de grootste constructeur te worden.

Via: Corriere.it

Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 19:40
afbeelding van Anonieme gebruiker

FAIL!
ik zeg het je, volkswagen zal niet slagen om tegen 2018 de grootste constructeur te worden, en dit is weer een stapje in de verkeerde richting.

Techno Patat 19:49
afbeelding van Techno Patat

Hulde aan suzuki omdat ze doen wat ZIJ willen, en niet wat een paar te rijke stinkers willen! Daarvoor alleen al vind ik de swift 10% leuker ;)!

Anoniem 09:50
afbeelding van Anoniem

Idd respect voor S beter het fiat blok dan nog een VAG ding!

Mesoerrie 12:01
afbeelding van Mesoerrie

YES!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws