Render 991 GT3 RS en diens planning

De nieuwste en zesde generatie van de legendarische Porsche 911 werd onlangs voorgesteld op het autosalon van Frankfurt. De 991 is momenteel in zijn standaard trim bekend, maar het mag niemand verrassen dat er vele afgeleiden zullen volgen. Zo zegt Car een idee te hebben van de planning. Dit jaar nog zou volgens hen de 911 Cabriolet gelanceerd worden. Eind volgend jaar zouden de vierwielaangedreven derivaten op de markt komen, dat is zowel de Carrera 4 als de Carrera 4S. In 2013 wordt dan de Turbo verwacht, die zou naar verluid over niet minder dan 520 pk beschikken.

De Turbo cabrio zou er een jaar later aankomen, in 2014. Nog in 2013 wordt verwacht dat Porsche uitpakt met haar hardcore varianten. Eerder de GT3 en nadien allicht een nieuwe GT2 en diens RS en RS R varianten. Als laatste zou er opnieuw een Targa op het programma staan, die zou er in 2014 aankomen. Hoe de dakconstructie er uit zal zien blijft een raadsel, een ding is zeker, het wordt een volledig nieuwe constructie.

Grote vraag is hoever Porsche staat met haar hybride variant van de 911. Met de GT3 R Hybrid toonden en tonen ze nog steeds aan dat ze de technologie in huis hebben, maar een kant-en-klare variant bouwen lijkt hen momenteel nog niet te lukken. Het onderstel van deze generatie 911 werd nochtans voorzien op een mogelijk plug-in hybride variant.

Porsche 991 911 GT3RS

Via CAR

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws