Volvo sluit fabriek in Zweedse Uddevalla

Volvo maakt bekend haar fabriek in het Zweedse Uddevalla in 2013 te zullen sluiten, daarmee komen 600 mensen op straat te staan. Alle werknemers zullen wel een job aangeboden krijgen in Göteborg of in andere productie-eenheden van VCC in Zweden. De reden van het sluiten is de te lage productie in de fabriek. Er wordt op slechts 65 procent van de capaciteit geproduceerd, wat de eenheidskost voor Volvo niet meer te rechtvaardigen valt, aldus de CEO Stefan Jacoby.

Volvo bouwt sinds 2005 wagens in Uddeballa in een joint venture met het bedrijf Pininfarina S.p.a., die laatste is grootste aandeelhouder. In maart dit jaar kwamen beide bedrijven echter overeen de samenwerking te beeïndigen in 2013 wat maakt dat Volvo 100% eigenaar wordt, waardoor het de beslissing tot sluiten ervan eenzijdig kon maken.

In de fabrieken werd de C70 cabrio geproduceerd. Vorig jaar rolden er nog 10.000 stuks van de band. Het is volgens Jacoby wachten wanneer de nieuwe C70 cabrio op de markt komt om dan naar een nieuwe productie-eenheid te zoeken.

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws