"Geen M-Tourings meer, wel manuele M5 in VS" dixit Biermann

Met de net gelanceerde BMW M5 en ook de nieuwe 3-reeks is het altijd spannend uitkijken naar nog meer varianten. De eerste renders van de M3 staan online maar zijn voorlopig nog wat koude aftreksels tussen de M5 en de nieuwe F30. De Amerikaanse gigant Autoblog.com, deel van AOL, heeft de topman van BMW's M-divisie kunnen strikken voor een interview, en daar komen enkele interessante weetjes uit voort. Zo zullen er geen M-Tourings meer gebouwd worden, zeker niet voor de huidige generaties. Opvallendste is de komst van een manuele versnellingsbank in de M5, al zal die enkel beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

Jawel, u leest het goed. Het land van de automaten heeft het klaar gekregen een manuele versnellingsbak met zes trappen in de M5 te laten installeren, en nog wel met exclusiviteit. Biermann is daar niet heel gelukkig mee. Met een nogal scherpe toon pakt hij in het interview uit naar de Amerikanen die daarin hun zin weer willen krijgen. De reden dat Biermann niet opgezet is met de komst ervan is het feit dat de DCT zijn werk perfect doet en elke manuele vorm van schakelen de resterende technologie oneer zou aan doen. "only the U.S. wants it. And with the DCT, there's no question about how it will behave. With a manual, the driver is a serious question."

Geen Tourings met M badge
In verband met het niet meer zullen ontwikkelen van een M-break haalt Biermann graag het verkoopscijfer van de M5 Touring aan, amper 1,056 stuks wereldwijd. Je kan zelf ook al verzinnen dat het voor BMW daarom niet (meer) interessant is die wagen te ontwikkelen. Hij laat wel weten dat er in de toekomst opnieuw aan gedacht kan worden.

Geen vierwielaandrijving voor M5
Voor de duidelijkheid brengt Biermann ook nog even het onderwerp van de vierwielaangedreven M5 aan, die komt er niet. Point final.

Er komen elektrische M-modellen
We kunnen ons nu druk maken dat de M-modellen van een V10 naar een V8 moeten overschakelen, en dat het geluid toch niet dat was. Maar wacht tot elektrische wagens als de i8 gemeen goed worden, ergens in de 23ste eeuw (/sarcasm). Biermann zegt dat het doel van de M-divisie is er voor te zorgen dat de wagens leuker worden, en dat kan ook met elektrisch aangedreven wagens.

De M5 die we op foto toonden is die van Biermann zelf, hij liet die spuiten in een unieke bruine/beige kleur. We like!

Biermann's M5

Via Autoblog.com

Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 18:24
afbeelding van Wim

wat, vorige M5 touring was net zo graaf :)

Yvesw 19:58
afbeelding van Yvesw

@Wim: Inderdaad! Hier in het dorp staat er ook één en ik vind het echt een ongelooflijk heerlijk ding. En ik ben van nature niet eens BMW fan! :p

De vorige M5 werd toch ook geleverd met een handbak in de VS? Pipo's zijn het... Maarja...

techno.patat 07:30
afbeelding van techno.patat

Dat is heel erg raar! Vooral omdat ik zondag een creme witte m5 station ben tegengekomen tijdens een fotoshoot voor persfoto's... En ik vond hem er heel mooi uit zien, beter dan de 'gewone' m5, maar dat is dan ook omdat ik hem in een schijtkleur zag :p!

Techno Patat 16:06
afbeelding van Techno Patat

de gewone M5 zag ik in een schijtkleur bedoel ik dus ;)!

@yves: Dat komt omdat het in de VS nog een soort van 'eer' is om een handbak te kopen!

Een beetje zoals vrouwen kijken naar vrouwen met gigantische hakken! Ze zien dat het mooi is, maar ook dat ze er voor moeten lijden! Dus wat hier het gewoonste te wereld is (handbak)! Is in de VS afzien om een beetje street-cred te krijgen :p!

Yvesw 13:15
afbeelding van Yvesw

@Patat: Ik ben me bewust van het verhaaltje... Maar het blijven toch pipo's hoor :p

Techno Patat 13:47
afbeelding van Techno Patat

Jup, het gezegde 'only in the US' komt ergens vandaan hé ;)!

Maar toch vraag ik me af waarom BMW dan een fotoshoot doet met een M5 touring op een ZONDAG aan de Nordsleife (toegegeven, een klein binnenbaantje naast de ring) als ze zeggen dat er geen komt... Hopen ze op iemand die de auto spot en zo extra aandacht aanbrengt?

Yvesw 13:49
afbeelding van Yvesw

@Patat: Betreft het hier de nieuwe M5 in touring-trim?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws