Jaguar plant 4x4 modellen binnen dit en 2 jaar

Het mag eigenlijk geen verrassing zijn dat Jaguar nu ook vierwielaangedreven varianten op de markt gaat brengen, het zustermerk Land Rover is immers een van de betere op de markt. Maar het moet duidelijk wezen dat er grote verschillen zijn. Grote man Adrian Hallmark sprak de journalisten vandaag toe op de Los Angeles Autoshow en zei dat 4x4 Jaguar modellen binnen dit en twee jaar klaar zijn voor wereldwijde verkoop. Het is volgens Hallmark een noodzaak voor Jaguar om 4x4 te verkopen, vooral in de VSA, om er de groei verder te zetten.

Gemiddeld gezien zijn 30 procent van de verkochte wagens in Amerika met vierwielaandrijving. Hallmark zegt dat het enorme markt is die in het verleden gedomineerd werd door de Quattro van Audi. In tussentijd is een 4x4 variant een noodzaak, iets wat de consument verwacht uit te kunnen kiezen.

Hallmark maakt ook duidelijk dat de ontwikkelingen voor vierwielaangedreven varianten prioritair gesteld werd op de ontwikkeling van een hybride model. Jaguar zegt dat de klant momenteel nog niet bereid is te betalen voor de technologie. Dat wil echter niet zeggen dat Jaguar stopt met de ontwikkelingen ervan, het blijft wel een lange termijn project.

Vermoedelijk zullen de XF en XJ de eerste modellen zijn met vierwielaandrijving. Misschien volgt er later ook een XK met all wheel drive...

Via Autocar

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws