EuroNCAP: Chinese constructeurs verdubbelen sterren bij crashtests

Waar we een aantal jaar geleden nog hoongelach hoorden toen een aantal Brilliance-modellen werden getest op hun veiligheid in een crash test, blijkt nu dat de Chinese constructeurs hun huiswerk gemaakt hebben. EuroNCAP voerde een crash test uit op een aantal nieuwe modellen, waaronder de Chinese MG6 en de Geely Mgrand EC7. Daaruit blijkt dat deze twee wagens erg goed scoren op vlak van actieve en passieve veiligheidssystemen en voor de bescherming van de inzittende kinderen.

ESC en gordelalarm zijn bij deze wagens standaard. Verbetering is nog nodig voor de bescherming van de voeten van de voorste inzittenden, terwijl ook de bescherming van fietsers en voetgangers beter kan.

Samen met de MG6 en de Geely werden volgende Europese, Japanse Koreaanse en Amerikaanse modellen getest: Chevrolet Malibu, Fiat Panda, Jaguar XF, Jeep Grand Cherokee, Kia Rio, Mercedes C-class Coupe, Mercedes Benz B-class, Range Roover Evoque, Renault Fluence ZE, Subaru XV, VW beetle, VW up! Daaruit bleek dat ook deze modellen nog slecht scoren op vlak van voetgangers- en fietserveiligheid. Slechts 6 van de 14 haalden een score van meer dan 50 procent.

Nog opvallend vindt Touring de slechte prestatie van Jaguar, waar bepaalde elementen van het dashboard een risico op zware verwondingen vertonen bij een aanrijding. Ook bij de zijdelingse test was er een verhoogd risico op verwondingen ter hoogte van de borstkas. Dat is slecht nieuws, zegt Touring, zeker voor een wagen in die prijsklasse.

EuroNCAP: Chinese constructeurs verdubbelen sterren bij crashtests

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
David 13:20
afbeelding van David

Europese, Amerikaanse en Japanse constructeurs, U weze gewaarschuwd : Het gele (Chinese) gevaar is terug...
Het is slechts nog een kwestie van tijd voor de markt overspoeld zal worden door goedkope Chinese auto's.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws