Hetere Toyota GT-86 op komst met (allicht) 250 pk

Bij de lancering van de Subaru BRZ Sports Coupé en Toyota GT-86 was iedereen het er over eens dat dit bolides met potentieel waren. Maar het beperkte vermogen en het niet bestaande verschil tussen beiden lieten sommigen wat in het ongewisse. En daar wil Toyota iets aan doen. Volgens de geruchten liet Tetsu Tada weten aan een hetere variant te werken. Eentje die een supercharger op het 2.0 liter boxerblok krijgt geschroefd. Daardoor zou de GT-86 zo'n 50 pk extra krijgen, wat het totaal op net geen 250 pk zou brengen.

Volgens Tada zou de supercharged variant zijn conceptfase al voorbij zijn en zou er reeds getest worden bij het Toyota Racing Development team. Het chassis zou volgens de goede man sterk genoeg zijn voor het vermogen, de ophanging daar in tegen zou wat aangeschroefd worden.

Verder maakt Tada ook bekend dat de standaard GT-86 van 0 naar 100 km/u sprint in 6,8 seconden. De topsnelheid ligt op 230 km/u.

Via Autocar

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mesoerrie 16:53
afbeelding van Mesoerrie

Goed om te horen, laat de mannen van TRD zich maar eens uitleven.

Anonieme gebruiker 17:21
afbeelding van Anonieme gebruiker

ik wil een BRZ STI in het blauw mer gouden porno's.

Andre U. 09:18
afbeelding van Andre U.

ik stel mezelf graag beschikbaar om een jaar proef te rijden in de GT86, het is een rotklus maar iemand moet het doen.

Anonieme gebruiker 12:20
afbeelding van Anonieme gebruiker

Inderdaad, zeker en vast een rotklus om 1 jaar een wannabe te testen terwijl de real stuff in je garage staat en 2 keer raden welke dat zou zijn...............

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws