Volvo Gent mag extra nieuw model bouwen vanaf 2012

Bij Volvo Gent hebben ze de schaapjes weer even op het droge. Vanaf 2012 krijgen ze een nieuw model dat naast de nieuwe V40 zal worden geproduceerd. Dat nieuw model wordt afgeleid van die V40, al gaf Volvo geen verdere details vrij. Volvo makte dat nieuws vandaag bekend, terwijl ze ook hun jaarproductierecord van 266.000 stuks aankondigden. Met de nieuwe vijfdeurs V40 en het afgeleide model hopen ze dat pas gevestigde record volgend jaar alweer te breken.

"Een nieuw model betekent dat we ook optimistisch zijn wat de volumes voor volgend jaar betreft", zegt woordvoerder Mark De Mey. "We moeten wel de marktsituatie in de gaten houden, als de financiële crisis in een economische crisis of recessie overgaat, moeten we onze prognose aanpassen. Zoals het er nu uitziet wordt 2012 wel een sterk jaar voor Volvo, waarbij we even goed of zelfs beter gaan presteren." In Gent willen ze op termijn ook de elektrische Volvo's gaan produceren, op dit moment worden enkele testwagens in kleine serie gebouwd, waarna de elektrische componenten in Zweden worden gemonteerd.

Bron: GvA

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:47
afbeelding van Techno Patat

Ligt het nu aan mij of is dat al oud nieuws? Ik ken via via via via via via iemand die daar werkt in de R&D en die heeft het pre-productiemodel al een maand of 3 geleden getoond aan de werknemers...

Ziet er trouwens goed uit die V40, beter (en iets spannender) dan de huidige reeks!

Sven 20:13
afbeelding van Sven

Dat van de V40 is al langer bekend (en gaven we eerder ook al wat aandacht), dat van de afgeleide ervan is nieuw (voor mij).

Techno Patat 17:51
afbeelding van Techno Patat

aaah, die afgeleide is idd nieuw! Maar enigsinds te verwachten aangezien het redelijk simpel is om afgeleiden van elkaar op hetzelfde productielijntje te maken... :)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws