Wat er onder de kerstboom had moeten liggen

Wat moet je in godsnaam voor een autofreak kopen? Dat zullen veel van je familieleden gedacht hebben. Naast het product komt er natuurljk nog bij met welk automerk je geassocieerd wil worden. Maar geen nood, volgende keer kan je dit artikel doorsturen. Het Amerikaanse KilometerMagazine zette enkele top autofreak-cadeaus op een rijtje:

**Nurburgring sleutelhanger
**Welke autofan wil er nu niet met het mekka van de Duitse racerij geassocieerd worden? Alle 154 bochten zijn aanwezig en je kan hem kopen voor $15,52. De stalen sleutelhanger is ook verkrijgbaar als Laguna Seca.
Fifteen52.us

Nurburgring sleutelhanger

 

Vintage racing T-shirt
Lekker retro-chique zo'n vintage print, zeker wanneer de Gulf kleuren naar boven worden gehaald. Ze zijn verkrijgbaar voor zo'n $25.
a2zracergear.com

Gulf t-shirt

Jaguar USB stick
Als er nu één USB stick die je moet hebben, dan is het deze wel. De tijdloze E-type body werd gebruikt als onderwerp voor deze "anniversary" USB stick. Hij is echter wel duur (€28,45) voor amper 4 GB. Maar wanneer men een USB-stick "cool" kan maken, is het zijn prijs zeker waard.
jaguarcollection.com

Jaguar USB

Jaguar USB

 

Audi Sport Quattro tas
Voor maar €35 kan deze Audi tas de jouwe zijn. Wederom mooie retro kleuren, nu op een praktische tas. Ideaal voor op het autosalon al je informatie in te verzamelen.
collection.audi.de

Audi Sport Quattro tas

 

Manchetknopen van Bentley
Er worden heel wat autogerelateerde manchetknopen gemaakt maar deze zijn echt wel uizonderlijk knap. Voor £60 zijn deze zilveren exemplaren een ultiem kerscadeau.
shop.bentleymotors.com

Bentley cufflings

Porsche Design 917 horloge
Mag het wat meer zijn? Dan biedt dit gelimiteerde Porsche design het antwoord. De 917 was een legendarische Porsche racewagen, goedkoper wordt het horloge daar ook niet om. Als dit onder de kerstboom ligt, heb je een genereus familielid, het horloge kost zo'n €750.
shop3.porsche.com

Porsche design 917 watch

 

Via KMmagazine

Tot slot, wat heb jij autogerelateerd van onder de kerstboom gekregen?


Laatst gepubliceerd

Reacties (29)

Plaats een reactie
Wim 12:34
afbeelding van Wim

ik heb een 2011 auto-jaarboek ontvangen, leuk om binnen 10 jaar nog eens door te bladeren :)

Alex 13:31
afbeelding van Alex

en ik dvd's van TOPGEAR !

Yannick Degroeve 14:45
afbeelding van Yannick Degroeve

op men werk een usb stick in de vorm van een auto...
voor de rest niets dat met auto's te maken heeft :-(

Techno Patat 15:02
afbeelding van Techno Patat

Ik vooral game-related dingen! Auto dingen krijg ik voor m'n verjaardag (wegens duurder :p!)

Yannick Degroeve 15:23
afbeelding van Yannick Degroeve

ik vind toch dat je ééns een detail foto'ke van die Zonda moet posten Patat! die is machtig!

Mesoerrie 15:39
afbeelding van Mesoerrie

Niets autogerelateerd gekregen (maar wel voor de moto)
'k Verschiet wel van de prijs voor die Audi tas, slechts 35 euro zeg. Had eerder het drie of vierdubbele verwacht hun kennende.
En een van die Gulf T-shirts mogen ze hier ook onder de boom leggen :p

Wim 15:52
afbeelding van Wim

misschien is de Audi tas voor €35 euro wit, en moet je nog €35 extra betalen voor de print :p

Yvesw 16:25
afbeelding van Yvesw

Ik heb 3 vierkante kaarsen gekregen... Wat doe ik verkeerd?

Kevin300 16:28
afbeelding van Kevin300

Ik een scheermachien van Braun, en ne bon van de Saturn!

Kevin 17:55
afbeelding van Kevin

ikke ne nieuwe gsm samsung chat, ne cadeaubon vd ici paris en geld haha!! (voor een fotocamere die k dan bij het autosalon kan testen :))

Ponrow 18:09
afbeelding van Ponrow

autoshampoo, maar die kan ik niet gebruiken aangezien er wax inzit. :D

Techno Patat 18:37
afbeelding van Techno Patat

@Yves: Zolang ze je niet allemaal deodorant geven doe je niets verkeerd ;)!

@Yannick: Als ik alleen woon doe ik wel eens een 'fotoshoot' :p!

CedrickW. 20:08
afbeelding van CedrickW.

- DVD box Herbie
- DVD box Cars (:D)
- Miniatuurtje voor bij de collectie
- En mezelf nog een DVD box van The Transporter cadeau gedaan :)

B4 21:14
afbeelding van B4

Niets autogerelateerd gekregen, hoewel die papierversnipperaar (btw wtf) mss wel kan passen in de koffer van men taxi...

Soms toch raar hoe duur of goedkoop die spullen zijn; zeker als je vergelijkt met de merken of modellen die erbij horen

MichelAngelo 13:01
afbeelding van MichelAngelo

ik doe mezelf in februari een ECU-tuning en uitlaatpakket cadeau, om van mijnen lekker fouten 2010 Berlingo een lekker foute kruisraket te maken...
moet wel rekenen op minstens 1500 euro (samen met uitlaat)...
maar 't is het waard, tis niet mijn eerste
ervaring met ECU-tuning... (ik was diegene die 3 jaar geleden op de E411 nen dikke Maserati op z'n doos gaf met mijn getuned Ibiza GT- EVO-tje waar op de koop toe 3 volwassen man in zat, indien die Maserati-chauffeur dit toevallig leest: ge moet gene schrik niemeer hebben van VKY 579, die plaat en wagen zijn buiten gebruik en néén wij waren geen wegpolitie) :-p

pasop, vree content van die Berlingo hoor, tis exact wat ik nodig heb; niet duur maar toch volledig en comfortabel en superpraktisch voor mijn kampeerverslaving en plaats genoeg voor ne groten hond...
maar nu is het dus vooral om de nogal nadelige gewicht/pk verhouding van die Berlingo aan te pakken, mijn jonge/snelle jaren zijn gepasseerd -zéker met zo'n grote doos- maar vorige zomer volgeladen met 3 personen en in de koffer veel bagage en diene grote hond, richting Ardennen toch gemerkt dat ik op bergop nogal goe werd voorbijgestoken... tot daar toe trek ik mij da nog altijd nie aan, maar de moment dat dat Dacia-tje met die 3 veloos op zijn dak ook in mijn kont kwam hangen was toch iéts teveel van het goeie... vandaar mijn late kerstbeslissing... goed voornemen voor 2012... ietsje meer 'oempf' :-D

verder moest ik het deze kerst stellen met een paar nieuwe onderbroeken (puma stretch) en 6 paar katoenen sokken... maar kem toch goe gegeten! :-D
aah, en mijn schoonzuster... die heeft het weer practisch gezien; van haar kreeg ik een handdoekenrekske voor in ons badkamer... kluswerk dus! >:-(
;-)

Yvesw 13:04
afbeelding van Yvesw

@MichelAngelo: Welke motorisatie zit er in de Berlingo?
En de beste kerstcadeaus blijven diegene die je jezelf doet ;)

MichelAngelo 13:30
afbeelding van MichelAngelo

@Yvesw: 1.6HDi @ 75pk
achteraf bekeken was ik beter voor de 90pk-versie gegaan maar omwille van fikse korting op dit model wegens autosalon 2010... was het te nemen of te laten...

en over de cadeau's: overschot van gelijk! :-D

Techno Patat 14:46
afbeelding van Techno Patat

@michelangelo: Ruilen voor je cadeau? Ik heb van m'n tante een rek voor placemats gekregen! En ik heb niet eens placemats :p! Handdoeken heb ik daarentegen wel :D!

En van die ECU tuning, zouden ze groepskorting geven? Mijn voornemen voor 2012 is om 200 pk te halen!

Ofwel dmv een 159 2.4d (nog ALTIJD niet gekocht, ik vind de perfect maar niet) ofwel door m'n Volvotje te chippen :p! Maar als de volvo gechipt wordt kom er andere remmen onder! Kan ik wat BMW'tjes gaan pesten :p! Een 330i heb ik er al af gereden, nu komt de 335i in het zicht :p!

MichelAngelo 10:49
afbeelding van MichelAngelo

hahaha@ TP... (ik vroeg mij zelfs af, "wat zijn placemats eigenlijk?!") wij heetten dat indertijd 'onderleggers' ;-D

van die groepskorting weet ik niks (betwijfel het) maar het is altijd interessant om het web eens af te speuren, ZIPtuning is redelijk voordelig, maar iemand uit mijn vriendenkring raadt mij ten stelligste Heinz in Aalst aan... ben zelf nog aan het beslissen, moet zowiezo wachten tot wanneer mijn garantie afgelopen is in februari...
indertijd heb ik mijne Seat laten doen door nen bevriende particulier die (toen) bij VW werkte... en dat was goed gedaan om het zacht uit te drukken... maar die optie zit er nu helaas niet meer in, kzal in mijnen dikken bruinen mogen tasten deze keer! ;-)

man, een sexy 159 zou niemand misstaan, prachtige wagen, voorkant is even stoer als nen Brera, en hij heeft een elegantere kont... alhoewel ik die dikke Brerakont ook wel geslaagd vind.

...en alst voor Beamertjes te pesten is... geloof mij dat ze het even ambetant zullen vinden van ne Volvo als van nen Alfa... ge moest hun gezichten soms zien toen ik ze indertijd met mijn Ibiza'tje liet geloven dat ze mij gingen 'hebben' terwijl ik nog lekker veel turbo-overschot had en ik ze naast mij liet komen om vervolgens eens vriendelijk gedag te zwaaien en mijn VicKY voluit op haar staartje te trappen...
nu ist ewwa anders... ik mag da Berlingo-spel nog zo op zijne lompe staart trappen als ik wil, een camionette met remorque achter trekt nog sneller op! écht meegemaakt onlangs; ingehaald door ne Fiat Ducato met volgeladen dubbelas-remorque achter waar twee betonmolens en nog vanalles op stond!!! maar bon, vroeger trok ik mij da allemaal nijger aan ook... daaraan merkt ne man dat hij ouder wordt... :-)

Yvesw 11:01
afbeelding van Yvesw

@MichelAngelo: Normaal maak ik geen reclame maar <a href="http://www.br-performance.be/nl-be/herprogrammatie/1-wagens/17-citroen/7... lijkt me ook geen slechte optie :)

MichelAngelo 11:04
afbeelding van MichelAngelo

ferm! merci voor de link, meer pk/Nm winst dan bij Heinz... ga dat hier in ieder geval eens goed uitpluizen!! thanx!

Yvesw 11:30
afbeelding van Yvesw

@MichelAngelo: Heb wel geen ervaring met het bedrijf. Maar hun klantendienst ziet er toch goed uit (5 jaar garantie. Indien garage software aanpast wordt de wagen gratis terug gechipt. Zetten de wagen gratis terug origineel (voor bv. verkoop))
Plus het feit dat ze toch een paar van de heetste wagens in België hebben "aangepakt" (zonda, 1M, RS5, KTM X-bow, etc...)
*Verkoops-modus uit/*

MichelAngelo 13:03
afbeelding van MichelAngelo

super! awel ik ga het zeker overwegen iig heb ik de link al opgeslagen onder mijn favo's en ik bekijk het na nieuwjaar nog nekeer goed, is inderdaad een zeer interessant aanbod, tis goedkoper (zelfs inc. BTW) en blijkt een betere herprogrammering te zijn... tis wel ietske verder van mijn deur maar voor zo'n verschil heb ik dat er graag voor over...

*twijfel-modus uit*
:-)

Quin 15:02
afbeelding van Quin

Ik heb een autogerelateerde scheurkalender van 2012 gekregen. Elke dag staat er een F1-weetje, vond ik best wel origineel :-).

Techno Patat 15:33
afbeelding van Techno Patat

@michel: Het probleem is dat mijn perfect 159 vinden onmogelijk is! Het moet een 2.4 JTDM zijn (of 1750 tbi) met de Q4 aandrijving EN TI pakket! En nog liefst een felrode met matgrijze velgen! En dat is niet simpel te vinden :p! Zeker niet voor een deftige prijs!

over chippen: Ik ken iemand in Deinze die voor 300 euro (via vriendenkorting welliswaar) den boel flasht ipv chipt! Hij leest eerst je motor uit op de testbank, schrijft dan een motormanagement op maat van je motor (iedere motor is anders ingereden/gesleten) en zet hem dan nog eens op de testbank! Dat proces wordt herhaalt totdat hij helemaal goed is!

Is veel beter voor de motor en versnellingsbak (voor zover chippen goed is daarvoor!)Hoewel het lijkt alsof ze dat bij Yves' bedrijf ook doen!

Maar het beste blijft toch naar merkspecialisten gaan (niet de dealers, die stoppen een standaardchipje erin zoals zip-tuning)! Die mannen weten perfect wat de versnellingsbak aankan enzo! Want als ik de mijne volledig open zet (230 pk, 500 nm) trek ik m'n versnellingsbak gewoon kapot!

Ikzelf ga naar Heico met m'n Volvo om hetzelfde te laten doen, maar om er van den eerste keer een paar Heico performance onderdelen op te stoppen! M'n volvotje moet circuitwaardig worden!

Yvesw 15:42
afbeelding van Yvesw

@Patat: "Yves' bedrijf"... Oooh boy :p
Je kan achteraf toch nog altijd een TI-pakket op je 159 zetten? Ik heb ooit eens ergens iemand gezien met een rode 159 met TI-pakket en Brera voorbumper... Dat zag er goed uit!

Techno Patat 16:31
afbeelding van Techno Patat

Het TI-pakket is zoveel meer dan een paar bumpers!
het zijn lagere veren, door brembo ontwikkelde remmen, 19 duims velgen, sportstoelen (die retegoed zitten), rood stiksel door het hele interieur, sportstuur, achterdiffusor, ... Als je al die dingen achteraf inbouwt heb je veel werk! En die kerel waar je van spreekt zit op het alfa forum, Jenz noemt hij daar en z'n Alfa ziet er inderdaad PRACHTIG uit (hij is van de streek en hier in het rondte rijdt er nog zo eentje met een brera bumper...) ! Maar ik wil the real deal, het is een perfecte alfa of geen alfa, PUNT :p!

MichelAngelo 10:29
afbeelding van MichelAngelo

ik apprecieer doorbijters gelijk TechnoKartoffel, (ehm, zonder al te veel mouw te vegen) maar te veel mensen flansen 'zomaar wat' op hun wagen om hem 'ergens' te doen op lijken. ik ben ook iemand van het type "àls ge iet doet, moeie het goed doen" vandaar dat ik buiten hetgeen ik goe in ben, nie al te veel doe. ;-D, ge zul mij bvb. nooit op skilatten zien staan, tenzij dat ik van plan ben om "goed mijn benen te breken"...

natuurlijk ken ik die kerel met zijn Brerabumper niet, en gezien de grove gelijkenis tussen de muil van ne 159 en die van nen Brera heb ik inderdaad wel het vermoeden dat die der alleen maar zeer goed kan uitzien!

over dat chippen: awel kheb op die site van BR gekeken en alles wat je zegt dat je maat in Deinze doet, doen ze daar ook en ook compleet gegarandeerd zonder risico's... heb alle getuigenissen van klanten al gelezen, ken eigenlijk al bekan gans diene site vanbuiten en ben compleet overtuigd, dit is een must voor begin 2012...
in ieder geval al nijg merci voor de tips!!

wete, met mijn Seatje indertijd was da compleet anders; die EVO's waren al competetief als ze uit de fabriek kwamen (de mijne was ne pikzwarte van BJ '98 met carbon-decals en ja ik was er verliefd op), en hadden op de koop toe een fantastische wegligging, tune dat een beetje op en ge hebt een bommetje met een heel voordelige pk/kg verhouding, ik kan getuigen!!

maar nu doe ik het gewoon uit noodzaak, die Berlingo is goed voor mijn huidige noden en is pokke-comfortabel (vergeleken met mijn keihard afgeveerde Ibiza) maar als der wa volk in zit én onzen hond én bagage... én tis bergop... dan is het gewoon geen plezier om elke keer terug te moeten schakelen om wat koppel te hebben...
en tis gewoon nie veilig in het voorbijsteken, zéker op provinciewegen waar tegenliggers rijden en ge moet bvb. ne vrachtwagen met daarachter nog nen auto of 3 passeren, nu moet ik echt gaan uitrekenen hoeveel afstand ik moet overbruggen, de tijd inschatten zodat ik vóór (en liefst veilig) de eerste tegenligger terug kan invoegen en maar al te vaak kies ik eieren voor mijn geld en neem ik het risico niet... maar dan zit ik wel minutenlang te vloeken op diene camion! :-D

techno.patat 14:26
afbeelding van techno.patat

Ik ben ook van da principe michel :), het gaat zo ver dat ik 2 jaar lang heb lopen googlen en zoeken naar welke velgen ik nu wilde op mn volvo :p! Ik wil geen alfa kopen, naar spa italia gaan en daar dan 1 zien die mooier is dan de mijne! Nee als ik een alfa koop is het een perfecte! de perfecte of geen :p!

Vandat chippen: is ook soms uit noodzaak hoor, mn auto valt nogal stil boven de 100 :p! en ik kies er ook dikwijls voor om niet in te halen, vooral met een volle tank of met passagiers mee :p! dan denk ik: had ik nu maar 200 pk :p!

Uw reactie