Chevrolet Volt en Opel Ampera krijgen aanpassingen

Als rechtstreeks gevolg van het incident waarbij een Chevrolet Volt in brand vloog drie weken na diens crash test, zal General Motors een aantal aanpassingen aan de voertuigen doen om dit euvel in de toekomst te vermijden. Daardoor wordt de officiële lancering wat uitgesteld. De aanpassingen gebeuren vooral rond de accu, waar de brand ontstond. GM zal verstevigingen aanbrengen aan het bestaande gedeelte van de veiligheidsstructuur van Ampera en Volt.

Daarnaast plaatst men ook een bijkomende sensor in het koelvloeistofreservoir van de accu. Tenslotte integreert men een veiligheidssluiting aan de bovenzijde van het koelvloeistofreservoir, op die manier moet lekkage vermeden worden.

"De Volt is als een Top Safety Pick gewaardeerd door het Insurance Institute for Highway Safety. Gedurende de eerste elf maanden van 2011 hebben Voltrijders in totaal zo’n 32 miljoen kilometer gereden, zonder een enkel incident dat vergelijkbaar is met de testresultaten van het NHTSA in mei en november vorig jaar," aldus nog Mary Barra, GM senior vice president Global Product Development, “deze verbeteringen en aanpassingen zijn bedoeld om de zorgen weg te nemen van zowel GM als het NHTSA.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws