Toyota zal de Supra allicht terugbrengen, mikt op de Nissan GT-R

Echte autoliefhebbers springen nu een gat in de lucht. Doe je dat niet, dan moet je dringend wat autogeschiedenis bijstuderen. De legendarische Supra is al een tijdje alleen nog maar via de tweedehandsmarkt te koop, maar volgens de Britten bij AutoExpress werken de Japanners hard een een opvolger ervan. Maar de komst ervan is daarmee nog niet helemaal zeker. Insiders zeggen dat de ingenieurs het project nog niet te hard doorduwen. Er moet eerst worden gekeken naar het succes van de net voorgestelde GT-86. Die moet bewijzen of er nog effectief mensen wachten op een snelle Toyota.

Daarnaast komt ook nog eens bij dat Lexus bijna klaar is met haar nieuwe IS coupé, en beide samen lanceren zou leiden tot interne concurrentie, wat ook niet de bedoeling kan zijn.

Onder de kap van de (hopelijk) komende Supra zou allicht de nieuwe 3.5 liter V6 hybride motor liggen met ongeveer 400 pk. Dat blok werd ons al eens getoond en zou momenteel testen ondergaan voor de hi-performance kwaliteiten ervan. Volgens de mensen intern zou Toyota met haar nieuwe Supra de Nissan GT-R willen pakken, op vlak van performance en prijs.

Momenteel werken ze bij Toyota ook aan een nieuwe roadster met vierwielaandrijving. Onder die kap zou alsook die eerder vernoemde 3.5 liter V6 hybride schuilen. De productievariant zou in 2014 bij de dealer staan, indien het project groen licht krijgt.

toyota supra

Via AutoExpress

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 14:49
afbeelding van Yvesw

Hoop dan wel dat hij er net iets anders uitziet dan deze concept... Voor de rest, Go Toyota Go! :)

Mesoerrie 22:16
afbeelding van Mesoerrie

*** springt een gat in de ozonlaag ***

Ze zijn weer op goeie weg lijkt het wel, binnen enkele jaren kunnen de dealers weer een catalogus voor je neus leggen waarin ook (betaalbare) wegdroomwagens staan, zoals in de tijd van weleer.

Kevin 21:27
afbeelding van Kevin

zalig dat die naam mss onder het stof word gehaald!!!

B4 21:36
afbeelding van B4

Nu moet Mazda terugkomen met een RX-7 en Mitsubishi ook met een opvolger van één van hun sportwagens.

Ja, als men vergelijkt met 15-20 jaar geleden hadden de Jappaners wel meerdere droomwagens in hun gamma staan.

Techno Patat 15:35
afbeelding van Techno Patat

Springt ook een gat in de lucht! Man wat zalig dat die naam terugkomt! Veeeeel beter dan een GT-86! De naam alleen al, maar dat design is het nog niet helemaal! (hoewel ik er toch ergens iets voor voel...)

MichelAngelo 11:13
afbeelding van MichelAngelo

zààààààlig nieuws om te horen/lezen dat het begrip, de legende en de naam 'Supra' nog niet in de prullenmand ligt, màn dat was een hete wagen indertijd, en leende zich zo goed voor het betere tunewerk.
ik heb altijd gehoopt zijn vervolger te mogen verwelkomen op onze straten alleen.......
.... hopelijk ziet hij er ietsje subtieler uit dan bovenstaande afbeeldingen doen geloven...
valt nog af te wachten... tis nu niet dat je de GT-R 'subtiel' kan noemen en die heeft zijn naam al lang vereeuwigd!

en @ B4: yep, ook ik verwacht een nieuwe en hopelijk alweer levensgevaarlijke RX-7... al veel te lang steekt die lelijke RX-8 'wannabe' mijn ogen uit...

Mesoerrie 11:42
afbeelding van Mesoerrie

@ MichelAngelo: de RX-8 is idd niet zo hardcore als een RX-7 FD, maar het is dan ook een bijna totaal andere wagen. Je mag hem eigenlijk niet zien als een opvolger voor de RX-7. En om hem nu lelijk en 'wannabe' te noemen, is voor mij een (grote) brug te ver. Ik vind dat een van de meest geslaagde compromissen uit de autogeschiedenis, en zeker geen 13 in een dozijn.
Dit kan je nu toch niet lelijk noemen:
http://www.google.be/imgres?q=rx-8&um=1&hl=nl&sa=N&biw=1440&bih=730&tbm=...

MichelAngelo 13:13
afbeelding van MichelAngelo

@ Mesoerrie, maar ik heb hem dan ook nooit gezien als een opvolger van de RX-7 zulle...

...en verder zijn het natuurlijk smaken en kleuren he, ik heb die RX-8 altijd een lelijk eendje gevonden... ook mooi opgesmukt met propere velgjes zoals in je link... bedankt om te proberen maar neen, 't is niet aan mij besteed. maar bon, ik weet dat dat eerder om persoonlijke smaak gaat. en origineel is ie wel, daar geef ik je gelijk in, je kan hem zelfs aan zijn schaduw herkennen, heeft een heel eigenaardige vorm...

dit gezegd zijnde zou ik toch niet wenen moesten ze mij nen RX-8 cadeau doen natuurlijk... :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws