Veroordeelde man moet boek lezen of rijbewijs voor 3 jaar inleveren

Dendermondse rechter Peter D'hondt heeft een man vrijdag veroordeeld tot (onder andere) het lezen van een boek. De man zou eind augustus vorig jaar zijn betrapt op het onophoudelijk slippen op en rotonde (een driftje zetten dus) in Zele en kreeg direct en boete vier maanden rijverbod. Nu veroordeelt de rechter de man (die plots een snelheidsduivel wordt genoemd) tot een geldboete van 2.750 euro waarvan 825 euro met uitstel. Hij moet ook het boek 'Tonio' van A.F. Th. Van der Heijden lezen.

In deze kloefer van 632 bladzijden beschrijft de schrijver de pijn van het verlies van zijn enige zoon in een verkeersongeval. Een probatiecommisie moet achteraf uitmaken of de man het boek weldegelijk gelezen heeft. Doet hij dat niet, dan wacht hem een rijverbod van nog eens 32 maanden.

Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:26
afbeelding van Techno Patat

Damd, en ik had me voorgenomen van het rondpunt hier niet ver van mijn huis ook te leren driften 's nachts! Beter niet doen dus ;)!

Yannick Degroeve 11:59
afbeelding van Yannick Degroeve

pff daily business bij mij maar idd het past niet hé... ge moet dat natuurlijk ook niet gaan doen om 16u als de scholen gedaan zijn hé :-)

Ponrow 12:57
afbeelding van Ponrow

632 blz lezen is niet zo erg... die geldboete wel :D

Mesoerrie 15:29
afbeelding van Mesoerrie

Pfff ik zou me toch wel goed gesjareld voelen moest ik 632blz moeten lezen. Als er iets is dat ik echt haat, dan is het boeken lezen.

Yvesw 16:28
afbeelding van Yvesw

@Patat: 4wd drift niet eh jonge ;)

TdM 15:42
afbeelding van TdM

@Yvesw: niet met een 4wd alfa nee :p maar kan wel mits skill en een bom aan vermogen ;)

luie technopatat 10:14
afbeelding van luie technopatat

@yves: wel als de voorbandjes nieuw zijn en de achterbandjes nog 2mm hebben! ik heb al een 3-tal korte en regenachtige bochtjes gedrift hoor ;)! een rond puntje staat op de planning maar dan ga ik 3x kijken ofdat er niemand komt :p!

@tdm: met 400nm koppel kom je al ver hoor ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws